Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Леда Гочева препоръчва кои сериали да следим тази пролет 
Автор: Екип Ruse24.bg 16:17 / 09.06.2024Коментари (0)1109
© Фокус
Актуалните пролетни заглавия са изключително разнообразни по жанр и тематика и дават възможност на всеки да избере по свой вкус и настроение. Това сподели в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" с водещ Благой Д. Иванов кино коментаторът Леда Гочева, част от екипа на "Операция Кино“.

Сериалът "Един аристократ в Москва“ (A Gentleman in Moscow) е адаптация на едноименния роман на Еймър Тауълс, а Юън Макгрегър е в ролята на високомерно дяволития граф Александър Ростов, затворен под домашен арест в хотел след болшевишката революция в Русия в края на 20-те години на ХХ век. "И книгата, и съответно сериалът са за един изключително интересен и приятен за гледане герой, който трябва да се справя с обстоятелства, които никога не е предполагал, че ще му се наложат, но той се справя с тях като джентълмен – с усмивка, с добро чувство,“  каза тя и допълни, че изборът точно Макгрегър да изиграе тази роля е много добро попадение, а продукцията е на високо ниво.

Друг актуален сериал е продукцията на НВО "Режимът“( The Regime) с Кейт Уинслет в главната роля. Сериалът проследява живота под диктат в една малка европейска държава. "Сериалът не се е получил много добре, не успява да намери правилния тон и се лашка между политическа сатира и любовна история, и някакви различни елементи, които в нито един момент не се вписват в едно общо цяло. Според мен идеята на сериала беше доста по-интересна, отколкото се е получило накрая,“ отбеляза кино коментаторът.

След почти три години излиза и дългоочакваният втори сезон на "Домът на дракона“ (House of the Dragon), който според Леда Гочева е значително по-сполучлив в сравнение с последния сезон на "Игра на тронове“: "Ще бъде интересно как ще се завърнем към него след толкова време.“

Кино коментаторът препоръча за по-младата публика сериала Dead Boy Detectives, продукция на Netflix, който е своеобразно продължение на The Sandman, базиран на комикса на Нийл Геймън и публикуван от DC Comics. По думите й сериалът е тийнейджърски, с готическа насоченост, който разглежда типичните за тийнейджърите проблеми със свръхестествено и мрачно чувства за хумор.

Друг сериал, адаптиран по едноименната книга на Виет Тан Нгуен, получила наградата "Пулицър“, е "Съпричастният“ (The Sympathizer). В главната роля е Хоа Зуанде, а Робърт Дауни Джуниър се превъплъщава в различни персонажи, олицетворяващи американското влияние. Това е сериал за Виетнамската война от една друга гледна точка – тази на виетнамците. "Филмът е чудесна възможност за Робърт Дауни Джуниър да се върне към корените си на невероятния негов актьорски талант, след като прекара много дълго време да играе едно и също нещо. За тези, които се интересуват от политически и исторически разкази, това може да бъде много интересен сериал.“

"The Bear е пример за сериал, който нямам търпение да видя как ще продължи, имайки предвид, че вторият сезон някак си успя да бъде значително по-добър от първия, а първият сам по себе си беше чудесен,“ каза Леда Гочева и добави, че в сериала се разказва за готвач, който иска да преобрази семейното си ресторантче за сандвичи, като в края на втория сезон успява да го направи изключително изискан ресторант, "и сега ще видим какво ще правят с лъскавия ресторант, но с целия манталитет на хора, които имат сандвичарница,“ поясни тя.

Два криминални сериала правят впечатление и си струва да се видят според кино критика. Единият е продукция на Apple TV "Преследване“ (Manhunt). Това е исторически сериал с криминални елементи, в който се разследва убийството на Ейбрахам Линкълн. "Много е важно да споменем и сериала "Джентълмените“ (The Gentlemen). Той е продукция на Гай Ричи, като той режисира само някои от епизодите. Сериалът е специфично продължение на един от последните му пълнометражни филми с Матю Макконъхи и разказва за това какво се случва по-нататък в историята,“ обясни тя.

Очаква се да излязат и два сериала с Колин Фарел, единият от които – "Пингвинът“ (The Penguin), е продължение и развитие на света на Батман, но по-скоро с криминална насоченост. Вторият сериал "Шугър“ (Sugar) е типичен детективски ноар, който със сигурност си струва да се види, според Леда Гочева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: