
ЗАРЕЖДАНЕ...
Лесен трик как да проверите качеството на киселото мляко и дали е истинско | ||||||
| ||||||
Използвайте куркума на прах или бетадин Според Лалит Мохан Пандей, областен служител по храните в Багешвар, Утаракханд, бетадинът, който обикновено се използва за лечение на рани, е ефективен и при идентифицирането на фалшифицирано мляко. За да направите теста, вземете две лъжици мляко и добавете две капки бетадин към всяка. Ако млякото стане синьо или шоколадово на цвят, това показва наличието на нишесте. Ако няма промяна и остане жълто, млякото вероятно не съдържа нишесте. Този тест обаче открива само фалшифициране на нишесте. За да проверите за урея, използвайте куркума на прах вместо това. Добавете щипка куркума към млякото и го наблюдавайте след известно време, пише News18. Ако цветът стане червен или оранжев, това предполага фалшифициране на урея. Ако млякото остане жълто, значи няма урея. Станете осъзнат потребител Тези прости домашни методи ви помагат да тествате качеството на млякото без необходимост от лабораторно оборудване. Те не само пазят вашето здраве, но и ви дават възможност да станете осъзнат и отговорен потребител. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg