ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Любопитни факти в чест на Международния ден на сушито | ||||||
| ||||||
В чест на Международния ден на сушито на 18 юни, от Fox News предлагат четири факта, които трябва да знаете за популярния японски принос към кулинарията. 1. Не са необходими сурови морски дарове Въпреки че традиционното суши включва някакъв вид сурови морски дарове, това не е изискване, според главния готвач Анди Мацуда, който ръководи Института за суши готвачи в Торанс, Калифорния. На японски суши означава "кисел ориз". Сушито не се нуждае от сурова риба – или изобщо от риба, за да се счита за такова. Единствената необходима съставка е оризът, който трябва да се маринова с оцет. Варени морски дарове, зеленчуци или други меса могат да бъдат слагани в някои определени видове суши. Примери за суши рулца без сурова риба са рулцето от авокадо, бостънското рулце, калифорнийското рулце и драконовото руло. 2. Обяснение на "зелените неща". Каква е тази пикантна зелена бучка паста, която придружава сушито ви? Известно като топка уасаби, това всъщност не е "истинското зеленчуково уасаби", обяснява Мацуда. Вместо това, това е смес от хрян, горчица на прах и зелен хранителен оцветител. Начинаещите с яденето на суши обикновено смесват уасабито със соев сос, за да се създаде нещо като "пастоподобен кетчуп". Но това не е начинът, по който някой от Япония би го изял. "Ние никога не правим това", казва готвачът, който е роден в Кобе, Япония. Реалността е, че уасабито в повечето японски ресторанти в Съединените щати не е толкова "люто“, така че всеки, който го яде, вероятно няма да бъде изненадан от вкуса му. 3. Начинаещите могат да опитат това Мацуда препоръчва калифорнийското руло за всеки, който мисли да опита суши за първи път. Калифорнийското руло е смесица от ориз, месо от раци, авокадо и краставица. Авокадото е плод, който не се среща в Япония, така че калифорнийското руло е създадено "за американците“ смята Мацуда. Мацуда също предлага лека риба като скумрия или риба тон, но ако яденето на сурова риба е "трудно" за някой нов в света на сушито, той предлага нещо сготвено като скариди или змиорка със "сладки сосове". 4. Подготовката е изкуство Готвачите в Япония са самоуки за правилното приготвяне на суши и може да отнеме години, за да усъвършенстват занаята. Това е така, защото японските суши готвачи там не обяснява стъпка по стъпка приготвянето на тази храна на друг готвач. "Те не ви учат. Те не споделят с вас", разказва Мацуда. В САЩ обаче амбициозните готвачи на суши могат да вземат двумесечен курс и да научат изкуството на приготвяне на суши. Там учениците учат всичко - от това как да режат различни видове риба и как да наточат ножовете си до това как правилно да изплакват и готвят ориза . |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ергенка - бизнесменка с 6 фирми
16:12 / 20.11.2024
Интересно явление тази сутрин
10:43 / 20.11.2024
Време е за нещо ново
09:50 / 21.11.2024
Напусна ни Мила Власковска
10:14 / 21.11.2024
Изпращаме помощ на Газа
15:08 / 20.11.2024
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: