Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мария Тодорова: Темата на фестивала SHAPESHIFT е провокирана от събитията от последните две години
Автор: Живко Кръстев 14:19 / 31.05.2024Коментари (0)1007
© Фокус
Темата на фестивала SHAPESHIFT е провокирана от събитията от последните две години. SHAPESHIFT означава постоянна трансформация. С бързите промени, които настъпват, ние трябва да сме готови да се трансформираме ежедневно. Това каза създателят на инициативата Мария Тодорова в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус".

SHAPESHIFT е за всички, които искат да разберат повече за това накъде върви светът, да чуят вдъхновяващи личности, които ще разкажат за развитието на дигиталните технологии, за иновациите в архитектурата, за новите материи и за дигиталното изкуство, обясни Тодорова.

"Този фестивал повдига много въпроси, променя перспективата на мислене и провокира личностни търсения – накъде искаме да се развиваме и къде ще бъдем утре. Трябва да подхранваме любопитството си и да се научим да използваме инструментите, които в момента ни се дават", допълни създателят на SHAPESHIFT.

Партньор на SHAPESHIFT е НАТФИЗ. Фестивалът ще се проведе в сградата на "Стефан Караджа" 20. До основната сграда днес се открива поп-ъп изложба, която ще може да бъде видяна до неделя. "Изключително интересна, много добре курирана, с дигитално изкуство на млади автори от целия свят, NFT, интерактивни инсталации", обясни Мария Тодорова.

Сред лекторите на фестивала е Джамшид Аламути – сериен предприемач, творчески консултант, ръководител на дигитална агенция, развиваща проекти с най-новите технологии. "Той се занимава и с образование, с това как да израснат утрешните лидери, как технологичните иновации влияят на личността ни", разказа Тодорова.

Магда Мойсиейк е главен дизайнер на артефакти и творчески директор на агенция, която се занимава с предвиждане на нещата. Тя разработва прототипи за продукти и услуги от бъдещето.

Ирини Пападимитриу е куратор, иноватор и културен мениджър. Тя се занимава с дигитално изкуство и ще разкаже накъде вървят новите технологии в тази индустрия, креативността и творчеството.

Архитектите от Щутгарт Мартин Алварес е Ребека Дуке Естрада експериментират с нови материали, нови идеи и пространства. "В момента институтът в Щутгарт е наистина невероятно място, което дава хляб на много нови идеи в тази област“, допълни Тодорова.

Французинът Матьо Симоне е адвокат и писател. Последната му книга – "Краят на облаците", задава въпроса чии са облаците и как експериментираме с тях.

Французойката Марин Руи-Ледюк е дизайнер. Тя изследва как сетивното и емоционалното измерение на дигиталното взаимодействат с цветовете на светлината.

В неделя ще е проведат няколко интересни уъркшопа. Дейвид Суч организира креативен уъркшоп, който ще бъде много интересен за всички, които се занимават с фронт-енд и софтуерен дизайн. "Дейв е изключителен програмист, може да създаде буквално всичко, което пожелае. Имаме страхотен уъркшоп за роботика. Практическият уъркшоп с Магда Мойсиейк ще ви отвори съзнанието така, че да мислите извън кутията", допълни Мария Тодорова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: