
ЗАРЕЖДАНЕ...
Най-бързата и лесна рецепта за приготвяне на майонеза без яйца | ||||||
| ||||||
Независимо дали става въпрос за италианска, китайска или друга западна кухня, хората сега предпочитат да комбинират храната си с майонеза или други пикантни сосове, за да подобрят вкуса и текстурата. С времето майонезата си осигури място и в нашите домакинства. Вече не се ограничава до ресторантски менюта или храна за вкъщи; хората вече се наслаждават и на домашно приготвените закуски с майонеза. Въпреки това, купените от магазина сортове често са пълни с изкуствени аромати, консерванти и добавки. Смята се, че редовната консумация на такива продукти създава потенциални рискове за здравето с течение на времето. Интересното е, че по-голямата част от пазара продава майонеза, приготвена с яйца, и само няколко души знаят, че можете да направите по-здравословна версия без яйца у дома. Лесно е, бързо и се прави с достъпни кухненски съставки. Ето как да направите своя собствена кремообразна, вкусна майонеза без яйца у дома. Съставки за майонеза без яйца: - 1 чаша олио - 1/4 чаша студено мляко - 1 и 1/2 чаени лъжички оцет или лимонов сок - 1/2 чаена лъжичка горчица на прах - Сол на вкус - 2 чаени лъжички пудра захар Рецепта - Комбинирайте всички съставки в контейнер с тясно гърло или буркан и разбъркайте с помощта на блендер или вилица. - Продължете да смесвате, докато съставките се смесят добре. Ако е необходимо, можете да използвате и миксер. - Сместа ще започне да се сгъстява и ще придобие кремообразна текстура. - Прехвърлете го в чиста стъклена купа. И готово, имате домашна майонеза без яйца. Можете да я консумирате както е или да добавите допълнителен вкус. Нарежете любимите си зеленчуци на ситно, добавете ги към майонезата, подправете със сол и черен пипер и ги използвайте като зеленчуков дип. Можете също така да подобрите вкуса на царевицата, като я смесите с майонеза, малко доматен кетчуп, сол, черен пипер и червен пипер на прах. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg