Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-вероятно това ще бъде един от летните хитове
Автор: Екип Ruse24.bg 09:33 / 03.06.2024Коментари (0)1202
©
Колкото и различни рецепти за коктейли да са измислени досега, те никога няма да са достатъчни за експериментаторите сред любителите на алкохолните напитки. И добре че е така, за да има винаги с какво ново да предизвикаме небцето си.

По всичко изглежда, че новата тенденция в забъркването на коктейли изисква те да бъдат пикантни. Но не просто подправени или лютиви, а максимално доближаващи се като вкус до... чесново хлебче.

"Определено има интерес към пикантните вкусове, по-голям, отколкото съм виждал през годините си в бар индустрията. Хората като цяло са много по-склонни да рискуват с поръчките си", споделя Брайън Шнайдер, който е творчески директор на група нюйоркски ресторанти, които включват Quality Italian и San Sabino.

И двете заведения са италиански, но второто, което работи от миналия март насам, не се притеснява да изведе тенденцията за пикантни коктейли до крайност.

Така се появява Scottie's Martini, известно още като мартини "Чесново хлебче". Рецептата за него не е тайна, която заведението пази ревниво.

За да се приготви коктейлът, първо в зехтин и масло се задушават чесън, ситни парчета хляб, сух риган и люти чушки. След това напоилото се с ароматите масло се смесва с водка и се замразява. Следващата стъпка е отстраняването на мазнината, за да остане само водката с вкус на чеснов хляб.

Задължителната за мартинито маслинка, разбира се, също е по-специална. На мястото на костилката е поставено парченце бяло сирене и ситно нарязана червена чушка.

Мартини "Чесново хлебче" определено е един от най-популярните коктейли в менюто на заведението. Не всеки му е фен обаче.

Съсобственичката на ресторанта Анджи Рито признава, че съпругът ѝ Скот Такинели изобщо не го харесва. Иронично обаче, именно на него кръщават коктейла - Scottie's Martini, пише New York Post.

"Той не е много по мартинито", признава Анджи.

Важното в случая обаче е, че клиентите го пият. И то именно тази нестандартна пикантна интерпретация на мартини. Явно е, че се харесва дори толкова, че клиентите не ги спира дори и чесновият дъх, който остава след това.

Други заведения в Ню Йорк също могат да се похвалят със свои разновидности на пикантното мартини. Cafe Spaghetti в Бруклин например залага на "по-постна" рецепта и използва само зехтин. Бар NoHo пък предлага Caprese Martini. Както подсказва името, можем да очакваме вкус на домати, босилек и зехтин, предава lifestyle.bg.

Още по темата: общо новини по темата: 1022
07.11.2024 »
13.10.2024 »
10.10.2024 »
04.10.2024 »
30.09.2024 »
28.09.2024 »
предишна страница [ 1/171 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: