Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Наско от Б.Т.Р.: Политиците да си прочетат "Аз съм българче"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:49 / 08.07.2024Коментари (0)1098
© Фокус
Три думи олицетворяват 30-годишното съществуване на Б.Т.Р. като група - музика, сцена, дом. Сцената е голяма и свещена, защото там се случва магията и в двете посоки между музикантите и публиката, музиката е всеобхватна, а пък домът е мястото, на което се чувстваш най-сигурен, с най-близките си хора и най-спокоен. Това каза за предаването "Цветовете на България" по Радио "Фокус" Наско от Б.Т.Р.

 

Специално за предаването "Цветовете на България" Атанас Пенев разказа за европейското турне на Б.Т.Р. в 13 града на Европа с концерти-изненади и за тях, и за хората присъствали на концертите. А в България националното турне вече стартира от Стара Загора, като това е и градът на първия им самостоятелен концерт от преди 29 години. 

 

“Изкуството не трябва да е ангажирано по никакъв начин с политиката. Културата ни опазва като българи, имаме история на литературата, история на музиката, с които да се гордеем. Но заличаването на тези неща не е добре и трябва да кажем в крайна сметка стига е неглижирана културата. Да си прочетат политиците “Аз съм българче". Личните им и партийните интереси в момента трябва да отидат на заден план. Държавата трябва да бъде изправена, за да не е на опашката на Европейския съюз, а за съжаление и на опашката на света", отбеляза Наско от Б.Т.Р.

 

Фалъшът, който се поднася в светските среди, е неприятен за слушане и гледане. Фалшът е снобария, глупост и винаги е съществувал в историята на човека. Б.Т.Р. като група се опитват да не мислят  за такива неща. Есента се очаква да излезе първият им концертен албум,  в който ще бъде събрано 30-годишното творчество на  Б.Т.Р.  “Ние сме концертна група. Обичаме да записваме нови неща, но студиото не е нашето място, не е любимото ни място.", разказа Наско.

"Когато не съм окей на сцената, публиката винаги ме е спасявала, и ако ти дадеш всичко от себе си, хората ще ти го върнат и ще те захранят отново. Това е перпетуум мобилето на сцената. Най-големите изпълнители в света са точно такива артисти, които дават всичко от себе си като  Елтън Джон, Селин Дион", сподели Наско от Б.Т.Р.

Калина Свежин






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: