Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нора Караиванова с разказ за моноспектакъла "Сънища"
Автор: Надя Брайт 16:49 / 17.06.2024Коментари (0)1193
©
Поканата за създаване на моноспектакъла “Сънища" дойде от Иво Сиромахов, тя беше изключително неочаквана за мен. Идеята му той да напише този моноспектакъл и да го предложи на мен е дошла от едно мое гостуване в неговото предаване. Бях супер вдъхновена и изненадана от неговото предложение. Това каза за предаването “Шоуто на Надя Брайт"  по Радио “Фокус" Нора Караиванова-певица.

На 23 юни (неделя)  на сцената на  “Theatrо отсам канала" от 19,30 ч. ще бъде втората премиера на моноспектакъла “Сънища" изпълнен от  Нора Караиванова.

“Моноспектакълът по думите на Иво Сиромахов е “романтична комедия". Текстът му е доста обран от типичния за него пиперлив хумор, съдържа много фин хумор и  разказва живота на една касиерка в хипермаркет. Романтиката идва от това, че тя живее в неин си паралелен свят, между нейните фантазии и сънища за един по-красив живот с мъжа на  мечтите й. Мечтаела е да стане велика певица, но за съжаление, животът й се е стекъл по различен начин и я е довел до касата в хипермаркета. Сблъсъкът между мечтите и сънищата и сивата реалност, която е близка до всеки един от нас, защото всеки от нас има красиви мечти, но реалността в живота го води в различни посоки", отбеляза Нора Караиванова.

Текстът й харесва, защото в него има има от всичко по малко - романтика, комедия, емоционални драматични моменти. “Сценарият учих на части, но работата с режисьора Златомир Молдовански много ми помогна. Той ме похвали, че съм актьор, който си знае текста.  Има музика в моноспектакъла, той се води музикален моноспектакъл. С режисьора успяхме да го направим като мюзикъл, защото текстът прелива хубаво в пеенето. Един типичен американски похват, тъй като режисьорът дълги години е живял в Америка. Постарахме се самите песни да имат смисъл, идея. И накрая предложих щурата идея да направим парче за финал на спектакъла. С Валерия Крачунова се събрахме в тях. Режисьорът стана свидетел на процеса на създаването на песента, дойде ни текста, кантото, аранжимента. Стамен Янев обогати аранжимента и се получи “Сънища" песента, която е финалът на моноспектакъла “Сънища". Тя е леко романтична, баладична песен с неща, върху които хората биха се замислили, ако се  вслушат", сподели певицата.

По думите й хората от скука започват да правят различни неща или започват да правят глупости или започват да правят неща, които после се оказват печеливши. “Обичам от време на време да излизам от зонта си на комфорт. Тази година ми се очертава доста динамична, с нови неща, които ми се случват. Едно от нещата е отново да се върна в брокерския бизнес и да се занимавам с недвижими имоти, нещо, което беше опит и експеримент преди няколко години. Мой приятел ме привлече и ме покани да стана част от неговия екип в неговата фирма за недвижими имоти. Лутам се там някак си странно. Едно от нещата, които ме държи там е това, че ние направихме подкаст, насочен изцяло към тематиката с недвижими имоти, казва се “Имотен казус". Интервюираме различни хора, свързани по всякакъв начин със закупуването на жилище - финансови експерти, строителни инвеститори, занимаващи се с ремонтни дейности, адвокати. Идеята ни е да предоставим на достъпен човешки език целият този бранш и да няма нищо неясно, в момента в който решат да си купят жилище. Брокерът трябва да е искрен със своите клиенти, да работи в интерес на своите клиенти, за да може след това те да ти привлекат други клиенти", подчерта Нора Караиванова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: