Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Откриват изложбата "Елементи на съвременен китайски дизайн" в РХГ
Автор: Екип Ruse24.bg 10:52 / 27.02.2009Коментари (0)182
Изложбата "Елементи на съвременен китайски дизайн" ще бъде открита днес в Русенската художествена галерия, със съдействието на Посолството на Китайската народна република. Изложбата включва творби на китайски автори от последните двадесет години, работели в областта на графичния дизайн. Експонатите - постери са оформени върху свитъци и са изпълнени в традиционната китайска техника "Го-хуа". Експозицията ще бъде открита до 15 март.

Съвременното ни общество на нарастващо на потребление и производство, дизайнът има особено важна роля в борбата за "крайния клиент". Дизайнът на една въздействаща опаковка, например, може да бъде не само "облицовка за продукта", но и да е едно украшение, да е в полза на потребителя дълго време изпълнявайки "чудновати" функции, носейки върху себе си атрибутите на дадена компания. По такъв начин дизайнът на продуктите се превръща в един от основните компоненти за мотивирането при извършване на самите покупки. Той е стои в основата на потребителския избор при продукти, изравнени по качество или по комплекс от параметри. Със своите визуални, не вербални символи, може да окаже огромно влияние сред определена аудитория.

"Елементи на съвременен китайски дизайн" разкрива графичния дизайн не само като красива картинка, а като наука със свои философия и история. Експозицията показва един внушителен дизайн, получен от синтеза между познание, традиционна култура и олицетворяване на съвременния живот в Китай. Откровеността и толерантността, присъщи за китайската култура, убедително присъстват в съвременния китайски графичен дизайн. Заемките и идеите, идващи от вън са изкусно вплетени с типични, колоритни китайски декоративни елементи. Изображенията върху опаковки, книжни обвивки, етикети, постери, лого и дизайн, посветен специално на Олимпийските игри - 2008 г.,са едновременно въплъщение, както на космополитността в съвременен Китай, така и на мъдростта на китайската култура. Представената експозицията е докосване до китайския графичен дизайн, което хвърля светлина върху развитието на страната през последните две десетилетия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: