ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Пет от най-ужасните ястия на планетата | ||||||
| ||||||
Хакарл Това е необичаен исландски деликатес, приготвен от месото на гренландска акула или гигантска акула. Процесът на приготвяне на хакарл е доста необичаен: · Първо, акулата се заравя в пясъка за 6-8 седмици. Това позволява на токсичните сокове, които съдържат амоняк, да изтекат от месото. · След "гниене“ месото се суши на открито за 2-4 месеца. · Нарязва се на кубчета и се изяжда. Въпреки факта, че месото се суши дълго време, то има много силна и неприятна миризма на амоняк. Често се яде на Коледа и Нова година. Касу Марзу Това е италианско сирене, което се счита за деликатес, но в същото време е отвратително за мнозина. Факт е, че ферментира с помощта на живи ларви на сирене. Прави се от овче сирене Пекорино, което се оставя да престои повече от обикновено, за да започне да гние. Личинките помагат за разграждането на сиренето, което го прави много меко. Препоръчително е да покриете очите си, докато дегустирате сиренето, тъй като ларвите могат да скочат до 15 см. Най-опасното нещо тук е възможността да получите алергична реакция или да се заразите с чревна инфекция. Сюрстрьоминг Това е шведско ястие с много необичайна история. Според легендата е изобретено по време на управлението на крал Густав I. Заради войната с шведския град Любек, Швеция има проблеми със солта, която е необходима за осоляване на риба. В резултат на това херингата започна да се разваля - и гладните шведи били принудени да я изядат. Surströmming се прави от балтийска херинга. Първо се осолява в много солен разтвор, а след това се прехвърля в по-малко солен. След това херингата се навива на руло и се оставя за няколко месеца, за да ферментира и да отдели сероводород. Миризмата на това ястие е невероятно силна и неприятна и дори мухите не могат да устоят на аромата му. Пържена тарантула В Камбоджа има традиция да се консумират тарантули, които се отглеждат масово в селата близо до град Скуон. Тези големи паяци с размер на длан, особено женските, се държат в дупки в земята. Тарантулите се пържат в олио, след което се нанизват на клечка и се сервират. Казват, че имат вкус като кръстоска между пиле и сушена треска. Саннакчи Това е корейско ястие, състоящо се от жив октопод. Деликатесът може да бъде поднесен цял или нарязан на парчета - обикновено със сусамово масло и сусам. Основната опасност, свързана с консумацията му, е, че пипалата на октопода продължават да се движат, което може да доведе до задушаване. Контрактираните мускули могат да заседнат в гърлото, блокирайки достъпа на кислород. За да избегнете трагичен изход, е необходимо да дъвчете саннакчи старателно и бързо, пише actualno. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Няма да ни се размине, НИМХ потвърди официално прогнозата
10:42 / 27.11.2024
Нов коледен хит, но не е на Марая Кери
16:56 / 27.11.2024
Предстои промяна в големите търговски центрове
12:00 / 27.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
13:04 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: