Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Певецът Виктор Ибришимов: Музикалният репертоар на "Уолт Дисни" е предизвикателство за всеки артист
©
Всеки фен на Disney може да очаква една магическа вечер с "Вълшебната музика от филмите“. Подбрани са песни от любимите филми на малки и големи с едни прекрасни артисти. Това каза певецът Виктор Ибришимов в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус".

Концертът ще се проведе на 12 октомври от 18.30 ч. в Зала 1 на НДК. Зрителите ще чуят музика от филмите "Красавицата и звяра“, "Цар Лъв“, "Аладин“, "Покахонтас“, "Малката русалка“, "Пепеляшка“, "Замръзналото кралство“, "Смелата Ваяна“, "Коко“, "Желание“, "Енканто“ в изпълнение на Керана, Криста, Веси Бонева, Момчил Степанов, Виктор Ибришимов, Теодор Койчинов и Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов. "Има какво да се види, и от малки, и от големи“, увери Ибришимов.

Текстовете на песните са на български език. "В момента това е изискване на Disney – всяка страна да пее на собствен език, с оригиналните преводи от анимационните филми“, допълни той. Според него от самото начало филмите на Disney следват правилата на музикалния театър. "Не можеш просто да отидеш и да изпееш нещо без да знаеш проблема на героя. Трябва да имаш достатъчно солидна артилерия от качества, с която да пресъздадеш това нещо на публиката и то да бъде ясно. Главното е, че те трябва да бъдат и изиграни“, обясни той.

По думите му по-старите филми на Disney от 50-те и 60-те години на ХХ век по някакъв начин приличат на техните кино еквиваленти. "Много по-приказни са, щамповани са по някакъв шаблонен начин. Обикновено те се занимават с приказките от западната култура и от тази гледна точка обхващат повече интересни и екзотични елементи. Филмите от 90-те години пък захващат много различни митологии“, коментира той. Водещият на "Сториборд“ Благой Иванов на свой ред заяви, че старите анимационни филми на Disney са много по-алтернативни. "Колкото и странно и парадоксално да е, че нещо старо може да изглежда и да звучи като ново. При по-новите филми от 90-те има навлизане на странични мотиви“, допълни той.

В момента Ибришимов участва в няколко мюзикъла – "Дух“, "Красавицата и звяра“, "Цар Лъв“, "Семейство Адамс“. Работи по още два проекта, които ще бъдат реализирани в началото на следващата година. "Сега започнахме един "Бродуей“ клас с ученици, млади професионалисти, с които ще направим компилация от мюзикъл парчета, свързани с текст и танци. Там съм в ролята на вокален педагог и преподавател по актьорско майсторство“, разказа той. Представлението може да бъде видяно на 11 и 12 декември в Музикалния театър "Стефан Македонски“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: