Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Писателят Клаус Кенет отново в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:50 / 16.11.2009Коментари (0)383
©
Известният немски православен писател и музикант Клаус Кенет гостува за втори път в Русе от днес до сряда, 18 ноември. От 20.00 ч. тази вечер в клуб "Саундгардън", ул. Княжеска 16 (до Кукления театър) заедно с Пламен Сивов ще представят своята авторска музика. Утре от 17.30 ч. в зала „Култура" на Община Русе Клаус Кенет ще изнесе лекция на тема „Живото свидетелство и Църквата".

Клаус Кенет е роден през 1945 г. в Германия, малко преди края на Втората световна война, докато семейството му се спасявало от настъпването на Червената армия.
До неотдавна е работил като учител в Фрибург, Швейцария. Известен е преди всичко с концертните си изяви и беседи из цяла Европа, посветени на свидетелството за възможността на духовното преображение. Духовно чедо на архимандрит Софроний (Сахаров), съвременен православен подвижник от XX век.

Житейската история на Клаус Кенет в търсене на любов и истина, изразена в километри, представлява разстояние, което е по-голямо от петдесет обиколки на земята. Турция, Балканите, Мароко, Персия, Афганистан, Индия, Тибет, Тайланд, Мексико, Аляска... и къде ли още не; разочарования, дрога, секс, медитация, ислям, будизъм, хиндуизъм... надежда, отново разочарования, 25 пъти на ръба на смъртта... и така до срещата с Живия Бог. От философ - до убеден комунист, от атеист - до хипи, години наред той трупа опит от големите световни религии (индуизъм, будизъм, ислям) и ученията на индианците в Латинска Америка. Шест години в смъртоносния свят на дрогата и разтърсващи преживявания в окултизма, в езотериката...

Личната история на Клаус Кенет е път през ада, изпълнен с омраза и смърт - бягство, но и търсене на самия себе си. Един човек, който е успял да открие истината и смисъла на живота в личната среща с Бога. Той заключава: „Това не е само моята история, това е преди всичко и вашата история".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: