![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Полезна ли е сланината? | ||||||
| ||||||
Факт е, че в сланината се съдържа холестерол, но количествата му не са повече, отколкото в кравето масло или други продукти, които ежедневно консумираме. Ако консумирате сланина разумно, по едно малко парченце в рамките на деня, вместо да си навредите, вие ще извлечете ползи от нея.Съдържащият се в сланината холестерол ще бъде използван за създаването на имунни клетки, предпазващи тялото от настинки и инфекции. За предпочитане е сланината да се консумира с хляб. Ако заложите на пълнозърнест, още по-добре. Когато тези два продукта са в комбинация,организмът ще ги усвои много по-лесно. Това се отнася най-вече за хора, които не страдат от затлъстяване, както и нямат проблеми, свързани с храносмилането. 10 грама сланина в рамките на деня е препоръчителният прием. Не е желателно сланината да се консумира пържена. Помнете, че преминавайки през термична обработка, продуктът губи полезните си свойства. Хапвайте сланина, но разумно. Не прекалявайте с количествата. 10 грама в рамките на деня е достатъчно количество, за да извлечете ползи от продукта, пише Actualno.com. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg