Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Поливайте цветята си с бира в летните жеги
Автор: Екип Ruse24.bg 16:46 / 24.06.2024Коментари (0)4370
©
През топлите месеци от годината, когато прекарваме повече време на балконите и терасите, а щастливите собственици на дворче се наслаждават на разхлаждане край басейна или вкусно барбекю в градината, начинът, по който изглеждат тези места за почивка и хапване на открито, е от особено значение. Не е необходимо дворът да е луксозен, за да си осигурите приятни мигове там.

Има по-лесен и достъпен начин. За да е преживяването визуална наслада, допринасят цветята. Пъстри, ароматни, вдъхващи живот на всяко кътче от терасата или градината, те са онова достъпно удоволствие, което преобразява дома и двора с малко средства и усилия. Необходимо е само адекватно поливане в летните горещини и подхранване, за да разцъфнат с цялата си прелест и да създадат около нас по-красив свят. Домакините с опит в отглеждането на цветя прилагат малки хитри трикове, допринасящи за по-обилен цъфтеж.

Сред тези трикове е този как да поливаме цветята с бира, за какво е полезна и какъв е резултатът от това. Само внимавайте да не ви види силната половинка как сте понесли любимата му бира към градината, но не за да му я поднесете, а за да полеете цветята. Докато другите се готвят за наздравици с най-консумираната лятна напитка, вие може да подготвите цветята за изумително красива градина, постигната без много усилия и средства за препарати, а само като поливаме цветята с бира.

Защо да поливаме цветята с бира?

Със сигурност сте чували за полезните свойства на бирената мая и как тя допринася за здравето и красотата ви. Цветята също обичат бирата и тя е полезна за тях. Ето как може да използвате бира в градината или за балконските и стайни цветя:

- Старата бира е идеална за компоста за цветята ви. Захарите и маята в бирата са отлични за подхранване за цветята. Просто излейте старата бира в компоста, използвайте го, за да подхраните растенията и се насладете на резултата. Бонус е, че бирата, която ви е нужна в случая, е стара, тоест никой няма да ви обвини, че разхищавате тази освежаваща лятна наслада за сетивата за цветята си.

- Бирата е ефективен заместител на препаратите за борба с гъбичните заболявания по растенията. Може да се използва като ефективен фунгицид за растенията, като се добави вода. Съотношението е 2:1 в полза на бирата. Нанася се директно върху засегнатото място на растенията в продължение на няколко дни, докато проблемът изчезне. Може да използвате този метод за лечение на цветята ви веднага, щом забележите заболелите части, за да не допуснете разпространение на заболяването, съветва actualno.com. Дали ще пръскате сместа с бирата с шише с пулверизатор върху засегнатите части от растенията, или ще нанасяте тази смес внимателно с кърпа, е въпрос на личен избор.

- Не изхвърляйте старата бира, стояла отворена няколко дни, а я разредете отново с вода и използвайте вместо тор за цветята. Можем да поливаме цветята с бира, ако се нуждаят от подхранване. Хмелът в бирата съдържа много калий, който подпомага растежа на растенията, а дрождите са пълни с хранителни вещества, които работят за насърчаване на здравите корени на цветята. Важно уточнение е, когато поливаме цветята с бира, за да ги подхраним, да поливаме не листата, цветовете и стъблата, а само почвата около корените на цветята.

- Можем да поливаме цветята с бира и ако целим улесняване на опрашването им. Бирата привлича пеперуди в градината и на терасата, а те са работливките, които опрашват цветята и ни позволяват да се радваме на красотата им.

- Може да добавите стара бира към водата за поливане на цветята, за да ги подхраните. Една част бира се слага в 10 части вода. Хранителните вещества в бирата ще помогнат за ободряването на увехналите или пожълтели листа, ще подхранят цветята и ще допринесат за здравето на растенията, изобилния цъфтеж и по-красива градина.

Други начини за използване на старата бира в градината

- Бирата е чудесен капан за оси, които ви притесняват и които искате да преместите на друго място, по-далеч от двора.

- Съдържанието на киселина в бирата може да ви помогне да се разхлаби и премахне ръждата от градинските ви сечива, ако ги накиснете в нея за една нощ. Спестявате си много време и усилия от търкане или средства от покупката на нови сечива.

Още по темата: общо новини по темата: 348
29.06.2024 »
29.06.2024 »
29.06.2024 »
28.06.2024 »
28.06.2024 »
28.06.2024 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Катастрофа с президента на Иран
Катастрофи в България
Природни стихии
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: