ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Прилича на кафява пръчка, но е полезен и го наричат "растение стрида" | ||||||
| ||||||
Най-вкусни са корените и листата. Външните слоеве могат да бъдат изстъргани. Коренът трябва да се потопи в студена вода, за да запази цвета си. Ако са твърде жилави за ядене, те могат да се сварят с щипка сода за хляб, но водата трябва да се смени след това. Суровите млади корени могат да бъдат настъргани и да се използват в салати, но по-старите корени е по-добре да бъдат сварени. Могат да се добавят към супи, яхнии или пържени картофи. Можем да го използваме като гарнитура към месо, яйца или риба. Суровият овесен корен съдържа 77% вода, 19% въглехидрати, 3% протеин и съдържа незначителни мазнини. Това е един калоричен зеленчук. 100 грама доставя 82 калории и умерено съдържание на рибофлавин, витамин В6, витамин С, манган и фосфор. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Радина и Деян Донков отново заедно
12:12 / 01.12.2024
Спасиха изгубени и премръзнали туристи на Витоша
08:51 / 01.12.2024
"Денсинг старс" отпада
12:12 / 01.12.2024
AI баба спира телефонни измами
09:06 / 01.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: