Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рецепта за вкусно зеле
Автор: Екип Ruse24.bg 22:29 / 19.01.2024Коментари (0)693
©
Прясното зеле е вкусно, полезно и лесно за приготвяне. Зелето е познато като здравословна храна още от древността. Представлява многолистно растение от семейство Кръстоцветни, като съществуват над 50 вида зеле, сред които най-известни са главесто, китайско и пекинско.

В България, най-популярно е бялото зеле, което е ценен и полезен продукт. Препоръчва се като диетична храна и при борба със затлъстяването поради ниската си калоричност. Друго предимство на зелето е, че може да се използва целогодишно поради лесното си съхранение. Днес ще ви кажем как се прави перфектното зеле и коя подправка да използвате, за да стане неповторимо.

Как да сготвим вкусно зеле и коя е подправката, която го прави уникално? Продукти: 1 зелка около 1 кг 1 червена чушка 3 стръка зелен лук или праз 1 домат 3 с.л. доматено пюре 4 с.л зехтин щипка сол 2-3 дафинови листа 1 ч.л. черен пипер 1 ч.л. чесън на прах 1 ч.л. червен пипер Тайната подправка - 1 ч.л. смлян кимион

Начин на приготвяне:

Почистете зелето и го нарежете на лентички. Поставете го в по-дълбока тенджера, добавете зехтина и чесъна на прах. Оставете да се задуши около половин час. Не е нужно да доливате вода, защото зелето отделя достатъчно течност. Ако, обаче, започва да загаря, добавете малко вода. Имайте предвид, че след около 10-тата минута, обемът намалява с около две трети. След като зелето омекне, добавете нарязания домат, лук или праз, доматеното пюре, подправките и уникалната подправка - смлян кимион. Разбъркайте добре и го оставете на котлона да къкри още около 20 минути. Прехвърлете в тавичка и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час. Ястието е готово, когато остане само мазнина и се появи пирятна коричка.

Тази рецепта за прясно зеле е не само лесна за приготвяне, но и уникалната подправка - смлян кимион, я прави особено вкусна и запомняща се. Съчетавайки свежестта на зелето с ароматните подправки, ще получите изключително вкусно ястие, на което ще може да се наслаждавате целогодишно без да ви омръзн, пише actualno.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Риск от чума по дребните преживни животни
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: