Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Руснаци и турци напират за наши санаториуми
Автор: Екип Ruse24.bg 09:49 / 11.03.2012Коментари (4)328
©
Санаториумите ни ще приемат чуждестранни пенсионери за физиотерапия, рехабилитация и почивка. Между 25 000 и 30 000 души се предвижда да дойдат у нас за процедури през следващите три години.

Това съобщи д-р Александър Семков, изпълнителен директор на дружеството "Специализираните болници за рехабилитация - Национален комплекс" (СБР-НК).

Вече има огромен интерес за нашите санаториуми от Русия, Турция и страните от Балканския полуостров, добави той и уточни, че се водят преговори с туроператори от тези държави, както и от пенсионни фондове и здравни каси, които да поемат частично разходите по престоя у нас на своите граждани.

Освен медицински процедури, на чуждестранните туристи ще се предлага и културен туризъм с посещения на уникални в страната ни археологически обекти, етнографски резервати и музеи. Гостите ще бъдат настанявани в 4- и 5-звездни хотели. Самите хотели, пък, ще осигуряват туристически и уелнес условията, които ще отговарят на съответните категории, а санаториумите ще предоставят медицинските услуги. 100 лева на човек дневно се очаква да е нощувката, рехабилитацията и храната на чужденците.

На този етап преговорите с фондовете в държавите от Европейския съюз вървят трудно заради тромавите процедури, каза още изпълнителният директор на дружеството д-р Александър Семков, но уточни, че вече е сключен договор с туроператорска фирма за лечение на кувейтски граждани във филиалите на комплекса. Първите от тях вече се лекуват в Момин проход. Засега по-масовите посещения се осуетяват по различни причини, сред които например по-специалните изисквания на кувейтците при организирането на почивката им.

Обикновено нуждаещият се от рехабилитация пътува със своя придружаващ персонал, съставен от хора с различни националности. Това затруднява издаването на български визи за тях, обясни д-р Александър Семов. Чужденците ще бъдат приемани във филиалите на специализираните болници в Наречен, Павел баня, Сандански, Момин проход, Поморие, Велинград, Хисар, Кюстендил, Баня - Карловско, Баните - Смолянско, Вършец, Овча могила и Банкя. Общо за тях са предвидени 2000 легла. По думите на д-р Семов обаче, независимо от наплива на чужденци, квотата за българи ще бъде запазена.

Останалата част от легловата база, която ще е за чужденци, се очаква да бъде увеличена няколко пъти чрез сътрудничество с хотелите.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.03.2012 г.
-1
 
 
Целта е ясна-геноцит на българите!
Aнонимен
на 11.03.2012 г.
0
 
 
А ...това е пълна гавра с българите-100 лева на човек дневно се очаква да е нощувката, рехабилитацията и храната на чужденците,тия какви пенсии и заплати получават ,че българина като ходи си доплаща . Как няма да има желаещи ,ще е пълно и ние ще си гледаме само ,вместо да ползваме това от което имаме нужда.
Aнонимен
на 11.03.2012 г.
+1
 
 
эащо българите не напират - нали са осигурени нали им паэят КВОТА- истината е че имат голямо желание но нямат пари - октопода с очилата ги е хванал за гущите
Aнонимен
на 11.03.2012 г.
+2
 
 
Това ще намали възможностите на БЪЛГАРИ да се лекуват.Цените ще бъдат неминуемо увеличени ,а местата редуцирани за Ганьо.МАНГО.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: