ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Сега е сезонът на смокините и идея нямате как си вървят със сирена, мезата и салати | ||||||
| ||||||
Именно лятото е сезонът на смокините и съвсем естествено, тогава са и най-сочни, и най-сладки. Щом са вече меки и узрели, можем да им се насладим сурови и цели. И въпреки че тези плодове са чудесни за директна консумация, могат да бъдат съчетани с много разнообразни вкусове. Ето няколко идеи и за други вкусни начини, по които да ядем смокини Една перфектно узряла смокиня със струйка мед отгоре, няколко капки сок от цитрусови плодове и маслиново масло е превъзходна комбинация, колкото и нестандартна да ни се струва. Далеч по-традиционен пък е начинът на поднасянето на смокини със сирена, като пармезан и манчего. Друг вариант е съчетанието им с бурата и гарнирани с мед и натрошени бадеми. По-зелените смокини си подхождат с по-меки сирена, като бри. По-тъмните пък - с млечен шоколад. На фронта на солените комбинации присъстват също и месата. Резени прошуто или различни видове колбаси, както и сушени маслини и каперси са предпочитани от мнозина, а кулинарните ентусиасти дори включват плодовете в рецептите за пица, пише marthastewart.com. За почитателите на по-леките и лесни ястия, смокините са перфектно допълнение и към свежи салати, към които можем да добавим лимонов дресинг и ядки. А в случаите, когато искаме да превърнем смокините в още по-изкусителен десерт, можем да ги съчетаем с ванилов сладолед. Ако пък имаме вдъхновение да се развихрим в кухнята, никога не бихме сбъркали, ако си приготвим сладко от смокини, което също можем да поднесем със сладолед или пък да използваме като глазура или дресинг. Вариант да разнообразим смокините като десерт, е и да ги изпечем. Карамелизирането им със захар ги прави още по-сладки и неустоими, като особено много им отива да бъдат включени в рецептите за печива. За финал на сладките опции, не бива да забравяме сушените смокини. Лесно се откриват в магазините, а след това вкъщи по желание може да ги нарежем наполовина, след което да ги мариноваме в сироп, приготвен с балсамов оцет, захар и подправки. А накрая, понеже през лятото скарата също е задължителна, можем да превърнем смокините в изненадващо чудесна гарнитура към меса и солени ястия. Поднесени с козе сирене и малко мед отгоре, със сигурност биха се харесали на всеки, който си пада по сладко-солените комбинации. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ергенка - бизнесменка с 6 фирми
16:12 / 20.11.2024
Интересно явление тази сутрин
10:43 / 20.11.2024
Изпращаме помощ на Газа
15:08 / 20.11.2024
Време е за нещо ново
09:50 / 21.11.2024
Напусна ни Мила Власковска
10:14 / 21.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: