Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Николай Немигенчев: Когато човек е запален по нещо, става и си ляга с мисълта за него
Автор: Екип Ruse24.bg 12:29 / 11.06.2024Коментари (0)1207
©
Най-важното е храната да е вкусна и да има добре съчетан букет от вкусове в едно ястие. Това коментира шеф Николай Немигенчев – юрист, бодибилдър, гурман, предприемач в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

Изборът му да учи право на 12 години е обусловен от любознателността му и желанието му да бъде финансово независим. Учи право в известен френски правен университет, след което и практикува 4 години, като едновременно с това се занимава и с културизъм. "Винаги това, което правя, се опитвам да го правя професионално. И професионално е да си вършиш работата както трябва – когато имаш някаква задача, да си намерил максимално много информация за нея, да си подготвен за възможните разклонения,“ обясни той и добави, че желанието да има нещо свое, което в този момент не е виждал в правото, го е и отказало от тази професия.

Когато човек е запален по нещо, става и си ляга с мисълта за него, каза той и добави, че него кулинарията е това нещо. "Готвя от много малък, но никога не съм си представял, че това може да ми бъде професия. Но готвенето е нещо, което винаги е било близко до мен и исках да имам бизнес свързан с него,“ разказа той и сподели, че първият бизнес, който е започнал, е бил за фитнес меню.

Животът на един истински шеф готвач, на този, който наистина е артист, е труден, сподели още той, - това го прави артист, а не просто да нахрани едни хора с нещо, което има ниски хранителни качества. "Нямаш никакво свободно време, нямаш никакъв социален живот и най-добрият приятел е жена ми, с която работим заедно.“  

Ресторантите си – единият в София, другият в Пловдив, определя нещо средно между  файн дайнинг и стрийт фууд: "Повечето мишелински ресторанти се водят файн дайнинг. Т.е. ние се опитваме да пречупим моята визия за храна, която бихме сложил в чиния, като ние просто я слагаме в сандвичи.“  

Шеф Николай Немигенчев разказа още и за интереса си към натуралния културизъм, с който се занимава от 20 години, и ходи и печели състезания. "Храната в културизма е най-важната – тя е 80% от това когато искаш да се готвиш за състезание по културизъм,“ разказа той и сподели, че тази година приключва със състезателната част от този спорт, тъй като няма ефект от това и "всъщност можеш да даваш полезни неща на хората и без да си професионален състезател“.

Кулинарните вечери и курсове, които той прави от 6 години, е начинът да вдъхнови хората да се отпуснат и да започнат да готвят. "Аз съм повече като лектор на тези курсове – показвам някакви неща, а хората трябва да сготвят. Аз ги насочвам, но те са основните действащи лица. Много добре им се получава когато имат афинитет към кухнята и искат да готвят. Става като тиймбилдинг и хората се забавляват.“

Ася АЛЕКСАНДРОВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: