
ЗАРЕЖДАНЕ...
Шест неща, които е по-добре да не държим върху кухненския плот | ||||||
| ||||||
За щастие това лесно може да бъде избегнато - нужно е просто да приложим минималистичен подход към подредбата на кухненския плот. Ето шест неща, които е по-добре да не държим върху него. Тостери и други малки кухненски уреди Със сигурност на мнозина им се струва удобно да държат малките кухненски уреди върху плота. Но те могат да бъдат много - от тостери до блендери. И определено когато са струпани отгоре, кухнята не изглежда особено естетически. Затова е най-добре да съхраняваме уредите в шкаф, когато не ги използваме. Кутии и буркани за съхранение Доста е вероятно да сме виждали изображения на симпатично изглеждащи кухни, в които стриктно са подредени кутии и буркани, с различно съдържание. И да, те също могат да бъдат удобни, но заемат много място върху плота и събират прах. Няма нищо лошо в това да ги използваме за съхранение на продукти, но е по-добре да ги прибираме в шкаф. Ножове Често срещано е поставка с готварски ножове да се държи върху кухненския плот. Най-безопасно обаче е да бъдат прибрани в шкаф или чекмедже. А ако наистина много държим да ни бъдат под ръка, може да ги поставим на стената посредством магнит. Тенджери и тигани Съдовете, в които готвим, обикновено заемат най-много място в кухнята. Но ако не се събират в шкафовете и ни се налага да ги трупаме по плота, значи е време да редуцираме бройката им. Когато стоят на видимо място в кухнята, тенджерите и тиганите единствено я карат да изглежда доста разхвърляна. Почистващи гъби и препарати Гъбата и препарата за миене на съдове със сигурност се използват ежедневно във всяко домакинство, но не са особено красива гледка в кухнята. Колкото и да ни е удобно да са близо до мивката, е по-добре да им намерим място в шкаф или чекмедже под нея. Там може да сложим органайзер, който да събира всички дребни принадлежности за почистването на кухнята на едно място. Течни и сухи подправки Маслиново масло, оцет и други подобни продукти, които използваме за овкусяване и готвене, е добре да не бъдат на плота, за да нямат досег до слънчева светлина и топлина. За да не се развалят, е добре да са в шкаф, а и така кухнята ще изглежда по-подредена. Сухите подправки, макар и не толкова чувствителни на атмосферните условия, също е по-добре да подредим в шкаф, до който имаме лесен достъп, когато готвим, пише Delish, цитиран от lifestyle.bg. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg