Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Силвена Роу: Да не си говорим ала-бала, ако сложим захарен шоколад или шам фъстък от магазина, едно кило кадаиф - това си става калорийна бомба!
Автор: Екип Ruse24.bg 08:50 / 02.11.2024Коментари (0)621
©
Светът буквално полудя по дубайския шоколад. Сладкото изкушение разтърси социалните мрежи, сладкарския бранш, а потребители са готови да плащат високи суми само за едно блокче шоколад.

Не е нужно да се отиде до Дубай, за да може човек да пробва дубайския шоколад. Има го и във Враца, и в Петрич, и в София. Но колко да е дубайски? Оказва се, че нашенския много често е побългарен и затова има много реплики на пазара.

#ДубайскиШоколад вече е набрал милиони публикации в социалните мрежи. Символ е на богатство и на лукс. Някои дори го възпяват. Екип на NOVA отива към към родината на десерта - Арабските Емирства, на гости на шеф Силвена Роу. "Трябва да ти кажа, че е страхотен този шоколад. Няма 6-5", разказва тя пред NOVA.

Шеф Роу предупреждава, че у нас се разпространяват много реплики с продукти лошо качество.  "Ако сложиш захарен шоколад, захарен шам фъстък от магазина, който също е много скъп, да не си говорим ала-бала. И като му сложиш едно кило кадаиф нали и става бомба. Калорийна бомба", обяснява тя.

Шоколад без какао? Търсят се алтернативи заради климатичните промени

Потърсихме какви са тенденциите в гугъл и кога за първи път българи са се заинтересували от този десерт. За първи път "Що е то Дубайски шоколад?" е потърсено през края на юли. А пика е края на септември. Най-популярен е в областите Търговище, Шумен и Пазарджик. Шоколатиерът Елица Божинова прави луксозния десерт от пролетта, когато разбрала за него от клиенти.

"Доста се майтапим с колеги, с насмешка гледахме на този проект който не е голяма философия от професионална гледна точка да се приготви", казва Елица.

Според нея дубайският шоколад за нея е феномен на социалните мрежи "Аз съм сладкар от 30 години и такова нещо не съм виждала. Но все още има хора, които не са чували за него и като се говори за това, се изненадват, което значи, че има още накъде да се развива продукта", споделя тя.

От септември в сладкарницата на Елица са на Коледна вълна. Затова правим дубайски шоколад във формата на елхички. Заливаме ги в темпериран шоколад. Пълним ги с смес от крем от пистачио и изпечен кадаиф.  "Ефектът е в хрупкането, което дава изпечения кадаиф", обяснява Елица.

Проверка показва колко ще струва, ако човек си купи продуктите, за да си направи десерта у дома. Взимаме какаов и бял шоколад, кадаиф, масло и пистачио крем. Сметката е общо 21,15 лева. "Един шоколад в Дубай е 248 дерхама или 120 лева. Това са много пари за един шоколад", казва Силвена Роу.

Още по темата: общо новини по темата: 2362
06.11.2024 »
06.11.2024 »
06.11.2024 »
06.11.2024 »
06.11.2024 »
06.11.2024 »
предишна страница [ 1/394 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Започва процедура за преместване на паметника на Съветската армия
Закупуване на самолети F-16
Хороскоп за деня
ДАНС и Жандармерията влязоха в Онкологията във Враца
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: