ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Сушене на смокини във фурна - как да го направим правилно | ||||||
| ||||||
Как да изсушим смокини във фурна? 1. Подбор на подходящи смокини Първата стъпка към приготвянето на сушени смокини е да изберете правилните плодове. Най-добре е да се спрете на смокини, които не са напълно узрели - леко зелени и стегнати на допир. Презрелите плодове са по-меки и съдържат повече вода, което може да затрудни процеса на сушене. Определете количеството смокини, което искате да изсушите, и се подгответе с малко захар и вода за следващата стъпка, предаде Actualno.com. 2. Приготвяне на захарен сироп След като сте подбрали смокините, е време да приготвите сироп, който ще помогне за запазването на техния цвят и ще добави леко сладък вкус на повърхността им. Смесете захар и вода и оставете сместа да заври. След като сиропът е готов, добавете смокините и ги задръжте във врящата течност за не повече от 10 секунди. Това е достатъчно, за да се създаде деликатна сладка коричка, която ще направи сушените смокини още по-вкусни. 3. Подреждане на смокините във фурната След като смокините са преминали през захарния сироп, извадете ги и ги подредете върху решетката на фурната. Това позволява на въздуха да циркулира свободно около плодовете и да ги изсуши равномерно. Включете фурната на най-ниската възможна температура. Ако минималната температура на вашата фурна е 150 градуса, можете да оставите вратата леко открехната, за да предотвратите прекомерното нагряване и да осигурите по-добро сушене. 4. Обърнете смокините за равномерно сушене След около 3 часа сушене на първата страна, е време да обърнете смокините и да ги оставите да се сушат още няколко часа. Това ще гарантира, че плодовете ще се изсушат равномерно и няма да останат меки в някои части. 5. Проверка на готовността на смокините За да проверите дали смокините са напълно изсушени, вземете една и направете малък разрез с нож. Вътрешността трябва да е суха, а самият плод трябва да има леко гумена консистенция. Ако всичко е както трябва, можете леко да притиснете плодовете с длани, за да ги оформите. 6. Правилно съхранение на сушените смокини Сушените смокини трябва да се съхраняват правилно, за да се запазят свежи и вкусни. Най-добре е да ги сложите в хартиен плик и да ги съхранявате на сухо и тъмно място, далеч от влага и пряка слънчева светлина. Това ще гарантира, че смокините ще останат свежи и ароматни за дълго време. Сушенето на смокини във фурна е лесен и приятен процес, който може да ви донесе не само удоволствие от приготвянето, но и здравословни, домашно приготвени лакомства. Сушените смокини са прекрасна алтернатива на сладкишите и могат да се ползват като самостоятелна закуска или като добавка към различни ястия и десерти. Следвайки тези прости стъпки, ще можете да се наслаждавате на любимите си плодове през цялата година. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Страхотна красавица е пленила сърцето на победител от "Игри на волята"
12:58 / 08.11.2024
Забраните на Архангеловден
09:22 / 08.11.2024
Свалят Цънцарова от сутрешния блок на bTV?
23:08 / 08.11.2024
До 15 градуса днес в Русе
09:17 / 08.11.2024
Дъщеричката на Ненчо Балабанов стана на годинка
16:47 / 08.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: