Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тайните на подземието: Забравени съкровища в швейцарска мина
Автор: Екип Ruse24.bg 22:57 / 10.08.2024Коментари (0)898
© YouTube
Мините обикновено са пълни с въглища, за да работят електроцентрали, или със сол, за да пазят пътищата ни чисти от сняг, или пък с редкоземни метали, за да поддържат работата на съвременните технологии. Но със сигурност не очаквате да намерите стари автомобили в мина - при това цяла колекция от коли, които някой е скрил и оставил там в очакване на спасение.

Група градски изследователи, които изследват пусти градове-призраци, бункери от Втората световна война и дори изоставени затвори, заснемат видео за YouTube канала Exploring the Unbeaten Path. В едно от най-новите приключения авторът Боб Тисен и негов приятел пътуват до планините на Швейцария, за да влязат в изоставена мина.

Те започват с катерене в доста добре поддържани подземни проходи, през които се движат под прикритието на тъмнината. Но тогава се случва невероятното. Колкото по-дълбоко навлизат, толкова по-широк става тунелът и се натъкват на разнообразно минно оборудване от края на 70-те години. Те отиват по-далеч и в тунела се появяват все повече и повече разклонения, показващи колко широка е мрежата от проходи и пътеки.

След като изпробват различни маршрути и попадат в множество задънени коридори и дори се натъкват на кран за вода, изследователите най-накрая намират своята награда - първият Volkswagen излиза от тъмнината, пише automedia. След това още един, и още един, а след него идва старият Golf. Пътеката е пълна с ретро фолксвагени, между които понякога е трудно да се минава.

Общо мъжете откриват пет различни модела VW Beetle, както и VW Golf MK1 и MK2, VW Polo и дори Passat. Но това далеч не са всички екземпляри, които са в дълбините на мината. Машините са покрити със следи от употреба и износване, някои от тях имат малко ръжда и мухъл. В кадъра обаче се виждат и напълно неизползваеми коли, от които е останала само изцяло ръждясалата каросерия.

Няма точен отговор на въпроса за произхода им. Но е ясно, че колите не са отдавна в мината, тъй като една от тях има стикер на прозореца, че е регистрирана за движение през 2018 година. Журналистите от сайта The Autopian предполагат, че всички тези автомобили са собственост на странния музей на Volkswagen в Швейцария.

Пълното му име е "Musee Volkswrecks", където думата "Volkswrecks" е съставена от "Volkswagen" и "wreck", което означава "развалина". Тоест, всъщност това е музей на ударени коли. Този исторически обект в Сен Сюлпис, Швейцария е пълен с диаграми, показващи автомобили VW в различна светлина.

Може би тези скрити от света автомобили са били твърде ръждясали, за да бъдат изложени в музея, или са автомобили за части, готови да бъдат донори за завършване на някой нов проект от колекцията на музея.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
17 септември – Денят на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: