Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тези плодове ще попречат на желанието ви да отслабнете 
Автор: Екип Ruse24.bg 11:36 / 06.08.2024Коментари (0)901
© Илюстративна снимка
Всяка преработена, пържена храна, бял хляб, сладки напитки трябва да бъдат изключени от диетата, ако искате да отслабнете - това е известно на всеки. Но не всеки знае, че някои плодове също трябва да бъдат изключени от диетата, ако целта е отслабване.

"Въпреки че са богати на антиоксиданти, фибри и важни витамини, някои плодове също съдържат много захар, което може да повиши нивата на глюкозата и да доведе до наддаване на тегло", казва диетологът Джанин Боуринг. Според него списъкът с тези продукти включва банани, череши, грозде, манго и ананас. Експертът е на мнение, че консумацията на тези плодове е по-добре да бъде изключена по време на отслабващи режими или поне да бъде намалена.

Плодове, които пречат на отслабването 

"Бананите са с високо съдържание на захар и могат да попречат на целите ви за отслабване. Изследванията показват, че един банан съдържа повече от 15 грама захар, което по същество го прави "захарен еквивалент“ на една глазирана поничка", казва специалистът.

Ако не можете да живеете без банани и се опитвате да отслабнете, диетологът съветва да ги ядете, когато са по-зелени, тъй като те съдържат по-устойчиво нишесте“, което не се усвоява бързо и действа като форма на диетични фибри." Също така е полезно за микробиома на червата.

Някои от ползите за здравето от бананите се дължат на съдържанието на фибрите, които подпомагат храносмилането, витамин С, който помага за укрепване на имунната система, витамин B6 за подобряване на метаболизма и калий за здравето на органите.

Черешите съдържат много захар - чаша от тези плодове съдържа около 19 грама захар, както пълноразмерно блокче шоколад.

"Сред ползите за здравето на черешите е, че те съдържат полифенолни антиоксиданти, които помагат за защита на сърцето и намаляване на възпалението. Те също могат да ви помогнат да спите по-добре поради високото си съдържание на мелатонин. А такова естествено съединение в черешите като салицилатите перфектно облекчава болките в ставите", казва лекарят. 

"Известно е, че гроздето съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на рак, то е отличен източник на витамини C и K и е здравословен избор, ако имате високо кръвно налягане. Но 15-те грама захар в чаша грозде няма да ви помогнат да отслабнете", казва д-р Боуринг. 

"Според проучването една чаша нарязано манго съдържа 2,6 грама фибри и 67 процента от дневната препоръчителна стойност на витамин С. Мангото е отличен източник на витамини А, В6, С, Е и К", казва още специалистът.

Въпреки това, ако се опитвате да свалите килограмите, д-р Боуринг съветва да избягвате мангото, тъй като е с високо съдържание на захар - 46 грама захар в един плод.

Ако все пак не можете да се откажете от манго, най-добре е да го ядете с храни с високо съдържание на протеини като кисело мляко, което може да помогне за забавяне на освобождаването на захар в кръвта ви. 

Ананасът съдържа много витамин С, манган, но има и много захар. По-точно, една чаша плод съдържа повече от 16 грама захар.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
17 септември – Денят на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: