Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тези природни храни ще подсилят имунната ви система и ще ви донесат редица ползи за здравето през есента
Автор: ИА Фокус 14:35 / 13.11.2024Коментари (0)967
©
През есента тялото има нужда от подсилване, за да се подготви за предстоящите студени дни. За целта е добре да заложите на 10-те суперхрани, които без проблем ще откриете на пазара през този сезон.

Те са вкусни и изключително полезни, тъй като са сред най-витаминозните и богати на полезни вещества. Тези природни храни за есента са перфектни за приготвянето на натурални сокове и смутита, които ще подсилят имунната ви система и ще ви донесат редица ползи за здравето.

Ябълки

Следвайте английската поговорка и похапвайте поне по една ябълка на ден. Ежедневният прием на ябълки намалява холестерола. Благодарение на фибрите в състава им, те потискат апетита и спомагат процесите на отслабване. За това помага и урсоловата киселина, съдържаща се в ябълките.

Нар

Вкусният нар е богат на антиоксиданти и калий. Изследванията показват, че нарът е истински еликсир за здравето ни.

Цвекло

То може да се приема сурово, на салата, или печено. Фолиевата киселина и батаинът в него спират възпалителните процеси в тялото. Червеният цвят на цвеклото пък се получава от пигмент, който има изразени антиракови свойства.

Брюкселско зеле

Често пренебрегвано, особено от малките деца, брюкселското зеле е един от най-полезните зеленчуци изобщо. В него се откриват витамин C, витамин К и безценните Омега-3 мастни киселини. Поради това е добре да му дадем шанс и по-често да го поднасяме на трапезата.

Тиква

Богата на фибри и пълна с калий и витамините А и С – перфектен избор за есенна храна. Освен това тиквата е нискокалорична и е подходяща за всеки разтоварващ режим.

Пащърнак

Източник на калий и богат на фибри, този на пръв поглед неугледен зеленчук е изключително полезен, пише gotvach.bg. Успешно може да го включите във всякакви сосове, супи и ястия. Той има приятен и доста сладък вкус, наподобяващ този на орехите.

Фурми

Изключително вкусни и полезни, те могат да се похапват сурови, както и добавени към десерти, яхнии и други сезонни ястия. В тях има малко мазнини и много калий и фибри.

Киви

В него има повече витамин С, отколкото в портокалите. Сред останалите полезни вещества, кивито радва с мед и калий.

Ряпа

Един от най-добрите есенни зеленчуци. Корените на ряпата са източник на витамин С, а в листата ѝ се откриват витамините А и К, както и фолиева киселина.

Карфиол

Този невероятен зеленчук се използва в приготвянето на редица есенни ястия. Чудесен източник на витамин С, той намалява нивата на холестерола и предпазва от рак.

Още по темата: общо новини по темата: 237
30.11.2024 »
30.11.2024 »
30.11.2024 »
30.11.2024 »
30.11.2024 »
30.11.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
51-ото Народно събрание
Левски в Първа лига за сезон 2024/25
Катастрофи в България
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: