Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Толкова вкусни, лесни и бързи! Изпробвайте тези уникални десерти, за които дори нямате нужда от фурна
Автор: Екип Ruse24.bg 17:32 / 10.12.2024Коментари (0)1462
©
Искате да сервирате домашно приготвени бисквитки, торти и браунита на вашите коледни и новогодишни партита, но нямате фурна? Не се притеснявайте, стига да имате обикновена тенджера под налягане, можете да приготвяте възхитителни десерти като кексчета, браунита и карамелизиран крем. И най-хубавото е, че тези рецепти са прости, бързи и изискват минимални усилия.

Десерти, които можете да приготвите в тенджера под налягане

Кексчета

 

За да направите кексчета в тенджера под налягане, пригответе тестото с предпочитания от вас вкус. Загрейте предварително тенджерата под налягане и добавете 3 до 4 чаши сол или пясък в основата. Изсипете тестото в малки чаши, поставете ги в тенджерата и печете. Вашите кексчета ще бъдат готови след 20-25 минути.

Брауни

Шоколадовите браунита също могат да се приготвят без усилие с тенджера под налягане. Пригответе тесто с шоколад, брашно и какао на прах. Сместа се изсипва в намаслена тава, поставя се в тенджерата и се пече. Сервирайте топлите брауни със сладолед за удоволствие.

Карамелизиран крем

За да приготвите карамелизиран крем, започнете с разтопяване на захар, за да направите карамел. Изсипете го във форма и добавете отгоре кремовата смес. Задушете формата в готварската печка за около 30 минути и вашият копринен карамелен крем ще бъде готов за наслада.

Чийзкейк

Приготвянето на чийзкейк в тенджера под налягане е изненадващо лесно. Направете основа от натрошени бисквити и масло, като ги притиснете на дъното на форма. Отгоре добавете смес от крема сирене и кондензирано мляко. Добавете вода в тенджерата, задушете чийзкейка, след това го охладете и го поставете в хладилника. Ще имате богат, кремообразен чийзкейк за сервиране.

Влажен шоколадов сладкиш

За да направите влажна шоколадова торта, изсипете шоколадовото тесто в намаслена форма и я поставете в тенджера под налягане с пясък или сол в основата. Печете 30–35 минути. След като се охлади, украсете с шоколад за зашеметяващ десерт.

Тези рецепти са идеални за фестивали и партита, предлагайки вкусове, които съперничат на тези на петзвездна пекарна.

Съвети за печене в тенджера под налягане

Предварително загряване на печката: Предварителното загряване намалява времето за печене и осигурява равномерно готвене.

Отстранете гуменото уплътнение: Винаги отстранявайте гумения пръстен от капака преди печене.

Използвайте слаб пламък: Печенето на слаб огън предотвратява изгарянето на тортата.

Напълнете формичките по подходящ начин: Напълнете формата за печене само до две трети, за да може тестото да втаса.

Изберете правилната тенекия: Използвайте алуминиеви или стоманени кутии, тъй като те провеждат топлината ефективно в тенджера под налягане.

Още по темата: общо новини по темата: 237
27.12.2024 »
27.12.2024 »
27.12.2024 »
27.12.2024 »
27.12.2024 »
27.12.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зима 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лошото време на Балканите
Туризъм
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: