
ЗАРЕЖДАНЕ...
Вкусна рецепта за забързаните домакини, ще ви спести доста време в кухнята след работа | ||||||
| ||||||
Това е рецепта за забързаните домакини, подходяща е и за приготвяне вечер, след работа. Дори може да омесите каймата от предишната вечер или сутринта, ако разполагате с време. Така ще има възможност да си поеме по-добре ароматите. Вечерта само оформяте кюфтета и ги слагате да се пекат. Лесна работа! И начинаещият кулинар ще се справи без никакво затруднение, пише matekitchen.com Ние обичаме люто, затова направихме пикантни кюфтета с добавка от лютив червен пипер. Ако не ви понася, просто го пропуснете и си направете най-обикновени кюфтета с доматен сос на фурна. Ястието е семпло, но пък приятно вкусно. За вечерите през есента и зимата, когато тялото се моли за нещо топличко, е идеално. Две или три кюфтета – зависи колко големи сте ги направили – на човек са идеални. Има и сос, в който да потопите къшей хляб, а това ви спестява приготвянето на гарнитура. Може само една салата да си спретнете набързо. Ако пък случайно ви е останало картофено пюре или постен ориз от предишната вечер, може да ги ползвате за канапе. Продукти За кюфтетата кайма смес - 800 гр - 7.25 лв кашкавал - 150 гр - 3.37 лв яйца - 2 бр - 1.33 лв лук - 2 глави - 0.30 лв чубрица - 1 супена лъжица - 0.45 лв сминдух - 1 ч.л. - 0.31 лв лют червен пипер - 1/2 ч.л. - 0.08 лв магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв черен пипер на вкус белени домати - 800 гр чесън - 3 скилидки - 0.08 лв олио - 30 мл - 0.13 лв Инструкции За кюфтетата Омесете каймата с яйцата, чубрицата, сминдуха, черния и червения лют пипер и нарязаните на ситно лук и магданоз. Оставете я в хладилника за около час, за да се смесят ароматите. Изсипете доматите в купа и овкусете с нарязания на ситно чесън, черен пипер и сол. Може да добавите и 1 ч. л. захар, за да неутрализирате киселия вкус. Нарежете кашкавала на лентички. От каймата оформете топчета по около 100 г всяко. Вземете всяко, сплескайте го между дланите си, поставете по няколко лентички кашкавал и оформете плоско кюфте. Подредете кюфтетата в намазнена тава и ги запечете за 10 минути на 180 градуса. След това извадете тавата от фурната, залейте с доматения сос и печете още около 30 минути. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg