Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яйцата за Великден трябва да се варят 13 минути
Автор: Екип Ruse24.bg 09:03 / 14.04.2012Коментари (1)509
© Ruse24.bg
Яйцата за Великден трябва да се варят 13 минути, не по-малко и да се поднасят само за 15-ина минути и след това да се връщат обратно в хладилника, а за украса на дома могат да се използват декоративни яйца, каза проф. Донка Байкова.

"Никой, никъде не прави като нас - боядисваме ги в четвъртък и ги ядем до другия четвъртък най-малко. Така не се прави, ще се разболеем от стомашно-чревно разстройство. Трябва да ги варим 13 минути, защото най-упорито се унищожават салмонелните бактерии, останалите могат и на 8-10 минути, но не трябва да рискуваме да остане и един бактериум коли, и да не е салмонелна бактерия. Можем да бъдем с най-баналната микрофлора останала в яйцата, която при 20 градуса стайна температура, ще се развие много бързо и микробиланите клетки ще нараснат на милиони и ще ни правят проблеми през следващите дни, ето защо яйцата се варят достатъчно дълго и се поднасят за 15 минути, след което отново се поставят в хладилника, докато трае празничният период", обясни тя пред Фокус.

"Относно козунаците, да не се напъваме да ги ядем до безкрай, те и без това тази година купешките са много семпли, от години тръгна проблемът с тях, защото те са един много скъп продукт, в който има много рецептурни съставки, ако е истински, но уви той ще бъде менте, някакъв подсладен, боядисан хляб с много Е-та, а тези Е-та могат да алергизират част от нас.

Някои деца ще станат по агресивни, по превъзбудени от Е-тата. Нека си купим малък козунак, за да докажем на производителите, че е крайно време да ни предлагат хубави сладкарски изделия, или просто ще купуваме все по-малко от тях", каза още проф. Байкова.

По отношение на месото, тя посъветва хората да гледат месата, които купуват да не са шарени, но ако това е факт, доколкото е възможно всеки трябва да маха видимите тлъстини, преди да започне термалната технологична обработка, и когато все пак не е успял да направим всичко това, след кулинарната обработка, е добре месото да се сложи на студено в хладилника и тогава да се изхвърли всичката лой директно.

Това е необходимо първо, за да нямат хората проблем с теглото, и второ да нямат проблеми с раздвижения холестерол, липидни показатели в кръвта, кръвна захар и храносмилателни проблеми.

Източник: агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 39
22.04.2012 »
19.04.2012 »
17.04.2012 »
17.04.2012 »
16.04.2012 »
16.04.2012 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Защо не питате ветеринарите колко време да се варят яйцата. Те нали са страшно"компетентни" по въпроса с контрола на храните. Калинки нещастни.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: