ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Здравословни ли са презрелите банани с тъмни петна? | ||||||
| ||||||
Бананите са известни не само с особения си сладък вкус, но и с полезните си за здравето свойства, най-важните от които са предотвратяването на сериозни заболявания като атеросклероза, инфаркт и инсулт. Жълтите хлебни плодове са ценен източник на витамини и минерали, като например: витамини А С, Е, витамини от група В, калций, калциев октин, магнезий, фосфор. Бананите спомагат за нормализиране на кръвното налягане, за облекчаване на напрежението във вените и артериите, за понижаване на нивата на лошия холестерол, за изчистване на токсините, за борба с анемията и за насърчаване на растежа на желаните бактерии в дебелото черво. Плодът е известен и с положителното си въздействие върху зрението, благодарение на наличието на съставки като антиоксиданти и каротеноиди, които помагат за намаляване на симптомите на глаукома или катаракта. Хората, които се борят с язва и рефлукс, също трябва да посегнат към бананите. Зрял банан: Свойства Бананите са един от плодовете (наред с фурмите), които определено са по-здравословни, когато са узрели. Тогава те съдържат повече антиоксиданти и се усвояват по-лесно. Зрелите плодове могат също така да увеличат броя на белите кръвни клетки и да укрепят имунната система, пише Woman.bg. Здравословни ли са презрелите банани с тъмни петна? Много хора се чудят дали силно узрелите банани с много тъмни петна са здравословни. На първо място е добре да знаете, че тъмните петна се появяват по време на процеса на зреене на плодовете и са естествено явление. Всъщност изследвания в Япония показват, че тъмните зрели банани са значително по-здравословни от зелените и имат противораково действие, така че си струва да ги включите в диетата си като превантивна мярка. Как да консумираме зрелите банани? Вкусът на зрелите банани е много различен от този на зелените твърди плодове и не всеки го харесва. Такива банани обаче могат да се използват за приготвяне на различни храни. Кой не трябва да яде банани? Бананите са вкусен и полезен плод, но имат много висок гликемичен индекс. Затова диабетиците и хората с повишени нива на кръвната захар трябва да ги консумират умерено, а в някои случаи да ги избягват напълно. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Проф. д-р Руска Станчева: И сред правописните грешки има някаква мода
09:00 / 01.11.2024
Забраните на Архангелова задушница
10:45 / 01.11.2024
Внезапно почина DJ VESSELIN
11:46 / 01.11.2024
Земетресение в България
16:34 / 01.11.2024
Газът поскъпва с близо 8% през ноември
17:45 / 01.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: