ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Знаете ли откъде идва името на любимия десерт "Студено куче"? | ||||||
| ||||||
Тайната на приготвянето на лакомството пред екипа на "Дойче веле" разкрива сладккарят Уве Марчловиц, който приготвя десерта в берлинско кафене от 2017 г. насам. Използва какао, бадемово брашно, захар, кокосово масло, пресни яйца, мляко и много, много бисквити. Вече готовият десерт се държи в хладилник една нощ. Вариации на класиката се създават непрекъснато. Смята се, че германското му име "студено куче" произхожда от мините, където формата на количките, наречени "хунд" или "куче", наподобяват тази на тавите за хляб, използвани за направата на десерта, пише NOVA News. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Заради проблеми с тока: Събират подписка в русенско село
15:15 / 20.10.2024
Разкриха долна измама в "Пееш или лъжеш", зрителите бесни
12:06 / 21.10.2024
Осем лекари от русенско бяха отличени с престижна награда
11:41 / 20.10.2024
Коварен капан в банкоматите, може да загубите пари
18:23 / 21.10.2024
Ученичка от Русе ще бъде президент за един ден
19:04 / 20.10.2024
Ето какво време ни очаква днес в Русе
08:34 / 20.10.2024
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: