Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Белгийски туристи очаровани от русенския край на проведено изложение
Автор: Екип Ruse24.bg 10:47 / 14.02.2011Коментари (0)406
Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе, член на секторната група "Туризъм и културно наследство" към мрежата на Enterprise Europe Network и на Дунавския център по компетентност в областта на туризма в Долен Дунав, участва в най-голямото ежегодно туристическо изложение в Брюксел, Белгия - Brussels Holiday Fair (Salon des Vacances). Панаирът се проведе в 4 от палатите на Brussels Exhibition Centre, Брюксел, Белгия от 3 февруари 2011 до 7 февруари 2011 включително.

Дунавският регион и Сърбия бяха почетен гост на Brussels Holiday Fair 2011. Дунавският център по компетентност представяше региона Южен Дунав - страните Сърбия, България, Румъния, Молдова, Украйна и Хърватска - на един общ щанд, разделен по държави.

На панаира бяха представени разнообразни дестинации от общо 762 изложители. Сред тях на щанда на Дунавския център по компетентност беше представена и България като част от поречието на Долен Дунав. България и по-специално Русенският регион бяха представени с материали, брошури и фотоалбуми на английски и френски език, предоставени от фирмите и организациите, които изявиха желание да бъдат промотирани на изложението, а именно - Туристически информационен център Русе, "Винпром"- Русе и Природен парк "Русенски лом".

Посетителите на щанда проявяваха голям интерес към България като по-непозната за тях и интересна дестинация. Те търсеха конкретни предложения за почивка, организирани от туроператори. Преобладаваше търсенето на предложения за религиозен, културен и исторически туризъм, алтернативни форми на туризъм, велотуризъм, пътуване с кола/ каравана из страната, къмпинги и условията в тях и др.

Посетителите търсеха и по-обща информация за страната, да се запознаят повече с нейното географско разположение, климат и природни дадености. Голямо търсене имаше и на географски карти на България.

Гостите на панаира имаха възможност да разгледат и фото албум с прекрасни изгледи, както и растителни и животински видове от поречието на Дунав в българската част на реката.
Всички изложители бяха подготвили различни програми за своите щандове - презентации, видео материали, песни и музика, дегустации на традиционни за държавата храни и напитки, предимно дегустации на вина. В програмата на щанда на България бе включена и презентацията на тема "Туризъм и културно наследство в Русе". Присъстващите гости бяха запознати с историята, културата и възможностите за туризъм в Русенския регион. Всички бяха очаровани от българската кухня и красотата на Природен парк "Русенски лом".
За съжаление промоционалните материали се оказаха недостатъчно на брой за да задоволят големия интерес от страна на посетителите.

Дунавският компетентен център е създаден през февруари 2010 в Белград с помощта на GTZ Сърбия, а съучредителите му, сред които и Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе, са представители на туристически фирми и организации, както и общини от държавите Сърбия, Хърватска, България, Румъния, Молдова и Украйна.
Целта му е да допринесе за интегрирането на интереси, проекти и дейности в сферата на туризма на страните учредители - Среден и Долен Дунав и да участва в разработването на устойчиво транснационално сътрудничество в сферата на туризма.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: