Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българи мамят и тормозят свои сънародници в Гърция
Автор: Екип Ruse24.bg 12:07 / 18.01.2011Коментари (2)403
Българи мамят и тормозят свои сънародници в Гърция. Tрима от потърпевшите заявиха, че искат да предпазят и други наши сънародници от обидите и униженията, които те са претърпели. Група българи - трима от Смолян, един от Русе и един от Севлиево, подмамени от пловдивчанина Атанас Райчев тръгват да берат портокали в село, близо до град Аргос, намиращ се на полуостров Пелопонес. Като пристигат обаче се оказва, че нищо от това, което Атанас им е обяснявал за условията на работа и заплащане е така, както им е представяно. Атанас е обяснявал, че надницата на ден е 25 евро, като обядът го осигурява собственикът. Трябвало предварително да му дадат по 90 евро за пътни и да имат по 50 евро, за да си платят там квартирата.

Още с пристигането българите плащат по 50 евро и петимата са настанени в малка стая с пет легла. Атанас е в друга стая. Управител там е българинът Христо от Костенец, който още с пристигането на групата започва да ги обижда, че са неудачници, сополи, смолянчаните нарича помаци, а останалите идиоти.

Още първия ден групата иска да си тръгне, но нямат пари за пътни и решават да останат докато съберат пари да се върнат. Храна не им дават, както и дневни надници, а Христо не престава да ги обижда и псува, като дори не им дава да говорят помежду си. Оказва се, че най-възрастният в групата 55-годишният Недялко от Севлиево знае гръцки език, което не се харесва на Христо и насочва гнева си към него. На втория ден, в отсъствието на Христо в портокаловата градина идва собственикът грък и иска някой да му помогне да се пренесат щайгите с плодове. Отива Недялко. След като Христо се връща и разбира, че Недялко е установил контакт с гръка, с ритници го изгонва от бригадата, без да му плати изработеното.

След седмица работа и останалите от групата, към които отношението му не се променя, искат да им плати, за да си тръгнат. Той обяснява, че на следващия ден ще им плати, а те да решат дали в квартирата ще останат да го чакат или ще отидат да берат портокали. Тримата, за да не го дразнят, решават да отидат да берат плодове докато им плати, русенецът Емил (висшист, по професия компютърен специалист) обаче отказва да работи повече без пари. Това вбесява Христо и той нарежда на друг българин да го закара до първата спирка и да го остави там, без да му плати изработеното. След обяд дава на останалите това, което "уж" са изработили, което се връзва около 10 евро на ден, и с обиди и ругатни ги изпраща така, както ги е посрещнал. Смолянчаните Венцислав, Начко и Александър още докато са в Гърция се опитват да се свържат с изгонения Емил, но телефонът му не отговаря. Пловдивчанинът Атанас Райчев, който е в комбина с Христо, също щял да си тръгва за България, но не посмял да последва останалите от групата, които завел. Останал за следващия ден. "Вероятно тези дни отново ще пусне обява по интернет или ще търси други наивни българи, за да измами и тях", коментират потърпевшите.

Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
"A man who does not think for himself does not think at all". Oscar Wilde
на 18.01.2011 г.
+2
 
 
Унищожете глупаците, хитреците сами ще измрат.
+3
 
 
Тези защо не са го счупили от бой още първия ден ?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: