Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експлозия при училище в Грозни, ранени са трима милиционери
Автор: Екип Ruse24.bg 10:08 / 12.09.2009Коментари (0)309
© Scanpix
В чеченската столица Грозни бе осъществен самоубийствен бомбен атентат, при който загина единствено извършителят. В резултат на експлозията в центъра на Грозни са ранени трима служители на чеченската милиция, съобщи Марям Налаева, говорител на Следствения комитет към прокуратурата на Руската Федерация, цитирана от ИТАР-ТАСС.

По думите й, около 8 часа московско време (7 часа българско) на улица „Мир" в центъра на чеченската столица, на метри от гимназия № 1, жена-атентатор е задействала взривно устройство. По уточнени данни ранени са трима служители на милицията.

Налаева отбеляза, че на мястото на инцидента работи оперативноследствена група, съставена от служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) и МВР на Русия. Учениците от гимназията са евакуирани. По последна информация сред тях няма пострадали.

Според криминалистите, самоубийственото бомбено нападение е осъществено от другата страна на улицата срещу сградата училището в близост до милиционерски пост. Мощността на взривното устройство, според работната версия на следователите, е до 500 грама в тротилов еквивалент.

До момента няма точна информация за самоличността на извършителя на този терористичен акт и дори за неговия пол. Според агенция Интерфакс той е млад мъж, предизвикал подозрението на милиционерите от разположен близо до училището охранителен пост.

Служители на чеченската милиция предотвратиха терористичен акт в центъра на Грозни, съобщиха за агенцията от министерството на вътрешните работи на Чечня.

В събота сутринта на кръстовището на улиците „Мир" и „Стахановцев", в близост до стадион „Билимханов", милиционери забелязали млад мъж с подозрително поведение. При опита да бъде задържан той се самовзривил," обясниха от чеченското МВР. Атентаторът е загинал.

В резултат на бомбеното нападение са ранени трима служители на милицията в Грозни. Те са настанени в болница, двама от тях са в тежко състояние.

Властите съобщиха още, че гимназията и стадионът, които се намират в района на експлозията са разположени на разстояние от мястото на инцидента и никой в тях не е пострадал.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: