Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Елена Поптодорова: Тръмп и Харис постъпиха по абсолютно идентичен начин - Ванс и Уолц атакуват еднаква среда
Автор: Йоланда Пелова 22:23 / 07.08.2024Коментари (0)938
©
В рамките на уикенда след интензивни интервюта, които Камала Харис проведе с шестима кандидати за вицепрезидент, във вторник вечер тя излезе с избор на кандидат за вицепрезидент - губернаторът на Минесота Тим Уолц. Това е кандидатура, която без съмнение ще има и поддръжници и критици. Сериозно влияние върху решението на Камала Харис са оказали и събитията в Близкия изток, войната, която се води там от месеци. Това каза за предаването “България, Европа и светът на фокус" по Радио “Фокус" дългогодишният посланик в САЩ  и вицепрезидент на Атлантически клуб в България Елена Поптодорова.

“След утвърждаването на Камала Харис за кандидат за президент на демократите, настъпи напрежение в Републиканския лагер, включително по отношение на кандидата им за вицепрезидент Джей Ди Ванс, че “Тръмп е избрал свое подобие и че ще укрепва вътрешно редиците на републиканците". Камала Харис приложи същия подход, доколкото Тим Уолц е известен с по-леви разбирания, той попада в политическата линия на самата Камала Харис", отбеляза Поптодорова.

Предизборният щаб на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия и бивш американски президент Доналд Тръмп окачестви днес кандидата за вицепрезидент на Камала Харис като "опасен левичар".

"Има доста по-ляво от това, което прдставляват Камала Харис и губернаторът Уолц, но това ще се използва сериозно в оставащите дни до изборите. Губернаторът Уолц изобразява средния американец и се тревожи за парите си, за децата си, за къщата си. Търси се едно по-широко ветрило от предполагаеми гласоподаватели и поддръжници, които да припознаят в Тим Уолц като свой защитник или изразител на техните интереси", отбеляза Елена Поптодорова.

По думите й иронията е, че и Тръмп, и Харис постъпиха по абсолютно идентичен начин, което по същество ще засили вътрешно техните избиратели. "20-те процента избиратели, които решават къде да сложат гласа си в последния момент, в някаква степен остават непокрити при тези номинации. В изборната надпревара ще се навлезе в икономиката на САЩ, и конкретна политика, която касае самите избиратели. Това ще бъде една много трудна надпревара, състезание, доколкото и Ванс, и Уолц атакуват еднаква среда - това е работническата класа или средната класа, която усеща, че губи някои предимства, които беше натрупала през годините чрез труда си, чрез съответни мерки на вътрешната политика на САЩ. Тези хора са обект на тази кампания. Ванс не е убедителен като такъв защитник, заради личната му история и професионално, с големите пари от Силициевата долина, с начина, по който влиза в стартъп. Той не е типичният представител на средния Запад по начало и на тази работническа група. Тим Уолц е учителят, треньорът по футбол, част от семействата на тези хора, които очакват да гласуват за него. Очевидно това е целта на Харис. Повечето американци не са чували за Уолц до този момент и изведнъж той се явява на най-високия връх на американската политика. Той трябва да бъде представен, опознат, харесан. Той е по-автентичен от гледна точка на политически и електорални цели, които си поставят и двете кампании. Той нарече “странни" Тръмп и Ванс, и това се поде много нашироко. От тук нататък ще има значение начинът, по който се представят едни други, доколко ще се възприеме от средния избирател и разбира се, кой ще бъде възприет за по-автентичен. Вицепрезидентите са важни като характеристика, но в крайна сметка изборите са Харис - Тръмп", подчерта Елена Поптодорова.

 

Той обърна внимание, че Камала Харис успя да стопи немалка разлика от 5%, която беше налице между Тръмп и Байдън, в най-критичните щати. Но не е излязла над резултатите на Тръмп и в момента горе-долу са по равно. В критичните 7 щата Тръмп има мълк превес от 1-2% все още. "След вчерашната номинация на Тим Уолц за вицепрезидент ще видими дали това ще повлияе по някакъв начин на общественото мнение, ще следим щатските социологически проучвания, за да се види на място как вървят настроенията. Предстоят напрегнати дни и за тях и за наблюдателите", заключи Елена Поптодорова.

Още по темата: общо новини по темата: 49
16.09.2024 »
14.09.2024 »
13.09.2024 »
11.09.2024 »
11.09.2024 »
01.09.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: