Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Епидемията от Ешерехия коли взе 11-а жертва в Германия
Автор: Екип Ruse24.bg 17:12 / 30.05.2011Коментари (6)192
Епидемията от Ешерехия коли взе 11-а жертва в Германия, предаде ДПА, позовавайки се на властите в провинция Северен Рейн - Вестфалия. Жена на 91 години, която имала и други здравословни проблеми, е починала в Падерборн, след като се заразила с Ентерохеморагичната ешерихия коли. Това е първата жертва, която не е в Северна Германия. Жената страдала и от хемолитично-уремичен синдром, вид бъбречна недостатъчност, причинен от бактерията. Междувременно Белгия обяви, че спира вноса на краставици от два региона в Испания, където се предполага, че са произведени краставиците, заразени с опасната за живота бактерия. Засега в страната не са били откривани "съмнителни краставици", а внос на този зеленчук от Испания не е имало от зимата, посочва белгийска телевизия. Медията отбелязва, че Белгия е останала незасегната от разпространението на бактерията, вероятно защото е голям производител на зеленчуци и вносът е твърде ограничен. Припомняме ви, че изследваните от Агенцията по храните плодове и зеленчуци, влезли на българския пазар от страни членки на Европейския съюз, включително и от Испания се оказаха чисти. Контролните органи не са установили наличие на опасната бактерия Ешерихия коли.

Взетите проби са осем, като са тествани салата айсберг, портокали, подправки, домати и праскови с произход Испания. Няма изследвани краставици, защото в момента на взимане на пробата не е имало такива с етикет "Европейски съюз", обясниха от Агенцията.

В Испания днес се очаква да бъдат обявени резултатите от пробите взети от биокраставиците, за които се смята, че са основен причинител на бактериалната инфекция в Централна Европа. Местните власти допускат, че ако фермите им са чисти, то причинителят на заразата е някъде по пътя до германските пазари.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе 11 жертви правят ли епидемия? Те даже птичия и свинския грип взеха повече. Поне сега ще си отядем на евтини и пресни български краставици. Жалко само за производителите. Те и бездруго са винаги вътре, та това ще ги довърши. Отивам да си резна един таратор.
0
 
 
На Ви прави краставици Европейци и домати с розов цвят! Толкова са разглезени и с някакви извратени стандарти, та са чак смешни и жалки. Техните смешни стандарти за качество започнаха за съжаление да дава резултат и сега виждам, колко е ценно да си имаш един декър някъде и да си бодниш домат или краставица и да знаеш, че ще е крива, но няма да е вредна. Надали нашата шкембе чорба е по вредна от тези краставици или от гръцките деликатеси от агнешки чревца. С всеки изминал ден съжалявам, че сме в Европейския съюз и сме членове на нещо извратено подобие на САЩ. Яжте Български храни и знаете, че дори да е вредно, не са по опасни от тяхните
+4
 
 
Ако това беше станало с зарзават не от Испания,а от България,сигурно вече щяха да са ни изтребили с атомната бомба...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: