Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нарекоха България "слабия ученик" в ЕС по отношение жертвите на пътя
Автор: Екип Ruse24.bg 11:12 / 20.04.2012Коментари (9)306
© Ruse24.bg
Вероятността за оцеляване при катастрофа на пътя в България е най-малка в целия ЕС, съобщава вестник "Дерниер йор", като се позовава на данните от изследване на белгийското застрахователно дружество "Туринг".

Дружеството е изготвило своята класация на основата на данни, предоставени наскоро от Европейската комисия. Нашата страна е наречена "слабия ученик" в Общността и при резултатите за смъртността при пътните злополуки със средно 118 загинали на 1000 катастрофи. На второ място е Полша със 100 жертви при 1000 катастрофи.

Според данните най-безопасни са пътищата във Великобритания, където загиват 12 души при 1000 катастрофи, следват Германия (13 жертви), Швеция и Австрия (16), Италия (19). Най-голяма е вероятността човек да пострада при катастрофа в Кипър и в Словакия.

От компанията отчитат, че страните в ЕС са положили усилия за чувствително намаляване на броя на катастрофите, пострадалите и загиналите на пътя от 2000 г. насам. Най-добри са резултатите в Холандия, където за последните 12 години намалението по тези показатели е близо 75 процента - от 35 313 на 10 778 катастрофи годишно.

В Белгия за същия период се отчита намаление от 20 на сто. "Туринг" отбелязва, че все по-често западноевропейци решават да почиват в Източна Европа и цитираните данни открояват необходимостта от повишено внимание на пътя.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.04.2012 г.
0
 
 
Кой е виновен, че изискванията за получаване на свидетелство за управление на МПС са такива?Нали държавните служители определят кой може да или не, да получи свидетелство?Каквито са изискванията по време на изпита, такива са и шофьорите!Ако не харесват водачите на МПС, да си променят изискванията за получаване на свидетелство!За държавните служители е по-лесно да обвиняват пътищата, инструкторите, рекламите и природата , за да не обвинят тях за калпавите шофьори на които са дали свидетелства!Всяка година над 5000-6000 шофьори с получени от ИААА свидетелства, причиняват по своя вина ПТП!Защо са дали свидетелства на тези хора?
Aнонимен
на 20.04.2012 г.
+2
 
 
Не е България и не са правителството или полицаите виновни за това! Ниската култура и липсата на култура сред арогантни мутрир чалгаджии и наркозависими и алкохолицилллЕто тази измет останала в България и нямаща куража да се нарече и държи като еувропеец - това е бедствие!
0
 
 
Така ще е докато всички полицаи се крият и дебнат некои от който да вземат 10лв отколкото да стоят и да предупреждават хората,че има опастност на пътя,
+2
 
 
искам само да уточня нещо: в Лондон след подаване на сигнал за пострадал при катастрофа кола за бързо реагиране(или мотор) пристига до 2-та минутаслед приемане на сигнала(т.е. около 4 мин след катастрофата), а до 4-тата минута пристига и линейка и полиция.(Нека четящия това не се съмнява в достоверността , защото от 6 години работя в кола за бързо реагиране при критични ситуации(emergency medical tehnition-parramedic)) и съм в база new cross, SE London. отделлно от това баща ми бе блъснат от кола с 50 км в ч. и оживя след кома и 10 счупени ребра, счупен таз, разкъсани дробове и много други благодарение на инвазивната намеса на 3-тата минута след удара на мои колеги и барзото му предвижване до Kings College Hospital). та след това малко уточнение да продължа.... главна заслуга за малкия брой загинали не е това което казва Георги Стоилов под мен а до болничната помощ, а доста често и инвазиите които се правят на място и скоростта с която се реагира....пресен пример който всеки футболен фен знае....Муамба който колабира на терена....вече е изписан от болницата и е жив....в бг той ,както и баща ми(ако беше бласнат в бг) щяха да са част от статистиката като загинали на място....само да ви кажа че около 70 % от загиналите на място в бг след катастрофи щяха да са живи и здрави ако катастрофите бяха станали в района на Лондон ... просто липсата на линейки и скоростта с която реагират а в повечето случаи и скоростта с която се сигнализира за инцидент са причина за фаталния край, естествено и водачите които са причинили произшествието са основни виновни ,но мисълта ми е че има много неща които могат да се подобрят за да намее този процент загинали и ако се съсредоточим към спасението на хората, то те ще разказват и ще плашат с преживяното другите които да внимават повече... сега когато ми предстои отново едно лято в бг ми настрахват косите като си представя че ще съм част от лудницата по пътищата, кадето на всичкото отгоре направо си липсва бърза помощ ,такава каквато я познавам в Лондон. но няма как трябва да се приберем заради близки и роднини....баби и дядовци, но дано господ ни пази по бг пътищата , защото линейка която пристига след 7 минута вече не може да спаси тежко пострадал на патя...или поне шанса е минимален...
Aнонимен
на 20.04.2012 г.
+4
 
 
ВЯРНО Е,в процент стари коли,разбити пътища,липсваща хоризонтална маркировка, купени шоф. книжки,никаква колегиалност на пътя, и т.н. и т.н.
0
 
 
статистиката не е обективна. в англия и германия отчитат всяка драскотина като катастрофа, а тук доста от шофьорите се разбират сами при леки произшествия.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: