Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
National Geographic Traveler номинира България в 50-те туристически дестинации на 2012 г.
Автор: Екип Ruse24.bg 17:31 / 17.04.2012Коментари (5)208
© Ruse24.bg
National Geographic Traveler номинира културния маршрут "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции" като една от 50 дестинациите за 2012, които човек трябва да посети през живота си. Признатото за най-популярно туристическо списание в света има над 7.5 млн. читатели.

На 12 април 2012 г. във Върмонт National Geographic Traveler представи своята класация "50 пътувания, които трябва да се направят в живота" и мотивите за нея. "Процесът на подбор беше конкурентен и нашият редакторски екип работи дълго и усърдно, за да определи най-автентичното, най-иновативното, най-неоткритото, най-добре управляваното и най-природосъобразното пътуване", съобщи изданието.

Туровете "Културни кръстопътища" вече са влизали в престижната класация три пъти - през 2009, 2010 и 2011 г. Тази година бе избран маршрутът "Чудесата на България". Освен това сега е и първият път, когато National Geographic Traveler включва малка европейска страна в топ 50 за културен туризъм. Впечатленията са натрупани от лични визити и пътешествия, разговори с личности от културата, концерти и др. Те показват в нова светлина вече известни културно-исторически обекти и съчетават елитарното с автентичното и местния характер на териториите.

Сред българските забележителности са откроени Рилският манастир и Боянската черква, Дунавското крайбрежие, черноморският бряг, Казанлъшката тракийска гробница, както и най-старите неолитни жилища в Европа, изградени 6000 години Пр. Хр. Част от тези забележителности са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

"Чудесата на България" е най-обогатеното с гурме и винени дегустации пътуване, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, смята екипът. В тура са включени също тъкането, ръчното правене на хляб, месенето на тесто от млади и възрастни жени, които са съхранили традицията като вековен ритуал.

Участниците в "Културни кръстопътища" могат да се запознаят и да изживеят легендите на страната чрез директен контакт с местните хора. Сред тях са срещи с ученици, директори на музеи, археолози, музиканти, производители на вино или парфюми и др. Всичко те разкриват най-доброто от страната и за най-взискателните пътници и заслужават включването в най-престижния списък за културно пътуване, посочва екипът на National Geographic Traveler.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Такаааа, света вече откри, че българският туризъм трябва да се гради на основата на културното и природното ни наследство, а не на основата на изсичането на гори в национални паркове с цел построяване на хотели за пиянски туризъм и бетонирането на плажовете със същата цел. Сега остава да го открият и нашите управници, които продължават да твърдят, че туризма е приоритетен бранш за България, въпреки че в същото време продължават да приемат закони, позволяващи съсипването на българската природа и планини. Остава да го открият и кметовете на черноморските общини например, които вчера по всички телевизии обясняваха, че вкарването на по-засилен контрол в застрояването на черноморието ще е пагубно за туризма(!). Естествено, за целта в сферата на туризма следва да влязат инвеститори, които могат да виждат малко по-далеч от носа си, а такива за съжаление са голяма рядкост. И така, вместо да залагаме на автентичното и уникалното, което е в изобилие в България, ниесме тръгнали да развиваме морски хотелски туризъм (при наличието на Гърция и Турция в съседство) и планински ски туризъм (при положение, че нашите цени вече задминаха тези в Алпите). Е, не е ли това едно огромно късогледство от наша страна?!
0
 
 
Чудесна новина :)! Най-сетне :)! Харесвам добрите новини :)! Нека те са повече за моят Бургас :)!
0
 
 
Браво за успеха. Дай Боже все повече поводи за гордост. Моля, кажете как мога да се сдобия с повече информация за тези "кръстопътища". Много бих искал да допринеса за популяризирането им.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: