Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Ние, роботите": Мъск представи роботакси с две врати и без волан
Автор: Екип Ruse24.bg 10:12 / 11.10.2024Коментари (0)227
©
Илон Мъск показа роботакси с две врати и без волан или педали на бляскаво събитие на 10 октомври и добави робован към списъка с нововъведения, тъй като целта на Tesla е да се превърне от производител на евтини масови автомобили в производител на роботи, пише Reuters.

Мъск се качва на сцената в Cybercab, който според него ще влезе в производство през 2026 г. и ще бъде на цена под 30 000 долара (54 430 лева). Според него експлоатацията с течение на времето ще струва 20 цента на километър, а зареждането ще бъде индуктивно, без да изисква щепсели.

Мъск заявява, че автомобилите разчитат на изкуствен интелект и камери и не се нуждаят от друг хардуер, какъвто използват конкурентите на роботизираните таксита - подход, който инвеститорите и анализаторите отбелязват като предизвикателство както от техническа, така и от регулаторна гледна точка.

"Автономното бъдеще е тук", коментира Мъск. "Тази вечер тук имаме 50 напълно автономни автомобила. Ще видите модела Ys и Cybercab. Всички без шофьори.“

Мъск показа и по-голям самоуправляващ се автомобил - наречен Robovan - който може да превозва до 20 души, и показа хуманоидния робот Optimus на Tesla.

Планът на Мъск е да управлява автопарк от самоуправляващи се таксита Tesla, които пътниците да могат да извикат чрез приложение. Отделните собственици на Tesla също ще могат да печелят пари от приложението, като обявят автомобилите си за роботизирани таксита.

Събитието в четвъртък в студиото на Warner Bros близо до Лос Анджелис, Калифорния, е озаглавено "Ние, роботите" - очевидно намигване към научнофантастичните разкази "Аз, роботът" на американския писател Айзък Азимов, но също така повтаря настояването на Мъск, че Tesla "трябва да се разглежда като компания за роботи с изкуствен интелект", а не като автомобилен производител.

Сред присъстващите са инвеститори, борсови анализатори и фенове на Tesla.

Инвеститорите, които очакват конкретни детайли за това колко бързо Tesla може да увеличи производството на роботизирани таксита, да осигури регулаторно одобрение и да приложи силен бизнес план, за да прескочи конкуренти като Waymo на Alphabet (GOOGL.O), остават разочаровани.

"Всичко изглежда готино, но не и много по отношение на сроковете, аз съм акционер и съм доста разочарован. Мисля, че пазарът искаше по-определени времеви линии", коментира Денис Дик, търговец на акции в Triple D Trading.

Още по темата: общо новини по темата: 24
05.09.2024 »
12.08.2024 »
16.12.2023 »
18.11.2023 »
18.11.2023 »
12.11.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина Кирил Маричков
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: