Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Потвърдиха ареста на българин, разследван във Франция за сводничество
Автор: Екип Ruse24.bg 16:23 / 08.11.2011Коментари (0)246
© Ruse24.bg
Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Айдън Раимов от с.Средище, община Кайнарджа, Силистренска област, задържан в края на октомври с ЕЗА, издадена от Франция. Компетентните френски власти са поискали от Окръжния съд в Силистра ареста на българина, когото разследват за участие в изграждането на мрежа за проституция, действала на територията на департамент Сон-Е-Лоар.

На 28 октомври тази година Силистренският съд е задържал под стража 37 годишния Айдън. Първата съдебна инстанция се е позовала на ЕЗА, в която се посочва, че дейността на мрежата, създадена с активното участие на Раимов е била наблюдавана от септември 2004-та до септември 2005 година. През този период от България с туристически визи са били извеждани млади жени, принуждавани по-късно да проституират край шосе в цитирания департамент. Парите, "заработени" от проституция са били изпращани в България чрез Western Union. Според френските власти, ролята на Айдън в престъпната схема била да организира транспорта на младите жени и да осигурява трансфера на парите, спечелени от проституция. За това престъпно деяние френският закон предвижда наказание 10 години "лишаване от свобода".

Днес Варненският апелативен съд потвърди всички основания на първата съдебна инстанция за първоначалния арест на българина. ЕЗА е издадена от Апелативния съд в Дижон и съдържа атрибутите, посочени в ЗЕЕЗА. Престъплението е тежко както по смисъла на френския закон, така и според българското законодателство Висока е обществената опасност на деянието, реална е и възможността, ако е на свобода Айдън да се опита да избегне наказателно преследване. Втората съдебна инстанция потвърди законосъобразността и на мерките, които Окръжният съд в Силистра е предприел за двете деца на Раимов. Въпреки, че в настоящия момент има кой да се грижи за тях, ако възникне потребност, непълнолетните дъщери на задържания ще бъдат настанени в социален дом от семеен тип в с.Кайнарджа.

Айдън Раимов ще дочака разглеждането на ЕЗА и искането за екстрадицията му във Франция в условията на ареста. Определението на Апелативния съд във Варна не подлежи на обжалване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: