Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Модерно спортно съоръжение ще обслужва над 300 ученици в Сливо поле
Автор: Екип Ruse24.bg 19:18 / 18.09.2024Коментари (0)274
©
Областният управител на Русе Драгомир Драганов и заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова инспектираха напредъка при изграждането на физкултурния салон към Средно училище "Св. Паисий Хилендарски“ в Сливо поле.

От проверката на място, на която присъстваха кметът Валентин Атанасов и началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, стана ясно, че вече основните на салона са положени и към момента се изграждат стените на съоръжението.

Изграждането на физкултурния салон следва да приключи навреме за старта на учебната 2025/2026 година. Проектирането и изграждането на сградата на физкултурния салон се извършва съгласно програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г. на Министерството на образованието и науката /МОН/.

Стойността на проекта е 1 196 900 лв без ДДС. Припомняме, че СУ "Св. Паисий Хилендарски“ е единственото средно училище в общината, като в него се обучават около 300 деца от всички съседни населени места, а изграждането на нов физкултурен салон е отдавна мечта както за учениците, така и за учителите. Новата зала се предвижда да е мултифункционална и в нея да могат да се практикуват различни видове спорт.

Сред тях ще са волейбол, хандбал, баскетбол, футбол на малки вратички, а също там ще могат да се провеждат и състезания по борба. По думите на Драганов инициативата е много добра и изграждането на залата е било необходимо отдавна.

Кметът Валентин Атанасов подчерта, че изграждането на новия физкултурен салон ще има и голям социален ефект, защото ще се стимулира развитието на детско-юношеския спорт и ще се позволят занимания за ученици със специални образователни потребности и хора с увреждания. От своя страна директорът на училището инж. Мария Мирева  благодари на ръководството на Общината за положените усилия да бъде подготвен и реализиран този проект, както и на МОН, който финансира неговото изграждане.

В рамките на срещата в Сливо поле беше коментирана и темата за борбата с разпространението на наркотични вещества сред учениците, като фокусът бе поставен върху инициативата  "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата", чийто идеен организатор е журналистът и главен редактор на "Акцент.БГ“ Румен Николаев. Припомняме, че именно Община Сливо поле е сред най-активните институции в инициативата, като там се проведоха редица събития с фокус недопускане употребата на дрога от подрастващите. Участниците в срещата изразиха единодушно мнението, че борбата с наркотиците не трябва да е кампанийна, по проекти, а ежедневен ангажимент на родители, учители, на цялото общество.

Задоволство от дейността на Община Сливо поле в областта на образованието изрази и началникът на РУО д-р Росица Георгиева, най-вече от подкрепата на кмета Валентин Атанасов за всички инициативи, които Регионалното управление на образованието организира и провежда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Мигрантски натиск към България
Отношенията София-Скопие
Природни стихии
Камерите на толсистемата ще засичат и скоростта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: