Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новоизбраните съветници и кметове в община Ценово встъпиха в длъжност
Автор: Петър Дучев 16:00 / 09.11.2023Коментари (0)496
© Община Ценово
Новоизбраните съветници, кметът на община Ценово д-р Петър Петров и кметовете на населени места встъпиха в длъжност на официална церемония. На тържествената сесия, която се проведе в салона на НЧ "Христо Ботев", присъстваха областният управител на Русе Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев, съобщиха от Общината.

"Впечатляващо е, че във всички населени места на общината изборите приключиха на първи тур. Това означава, че хората гласуват доверие на издигнатите кандидати. Много е показателно, че една малка община като Ценово води пълноценен и успешен културен, обществен и политически живот“, сподели в приветствието си Данаил Ковачев. Той не скри, че местната власт и общинският съвет винаги могат да разчитат и да търсят подкрепата на областната администрация. Г-н Ковачев обяви, че през следващите месеци от община Ценово ще започне строителство на магистралата Русе – Велико Търново.

Председателят на Общинската избирателна комисия Анжелина Миланова обяви решението за изборните резултатите. В новосформирания общински съвет, който ще се състои от единадесет местни парламентаристи, влизат седем представители на ГЕРБ- СДС и четирима на БСП за България. За разлика от предишния общински съвет, когато съветниците бяха тринадесет, сега те са с двама по-малко заради намаляване на населението. Новоизбраните съветници, кметът на общината и кметовете на населени места положиха клетва да работят и защитават единствено интересите на община Ценово, след което подписаха клетвените декларации. Всички присъстващи в залата се изправиха на крака, когато прозвучаха "Мила Родино“ и "Одата на радостта“.

По традиция първото заседание на общинския съвет бе ръководено от най-възрастния избраник. Красимир Танев, избран с гласовете на БСП за България, подчерта, че искрено се надява през следващите четири години да се повиши жизнения стандарт на населението като се привлекат инвестиции и се открият нови работни места, с повече млади хора и радостна детска глъч.

След проведеното тайно гласуване бяха обявени резултатите за избор на председател на Общинския съвет. Със седем гласа подкрепа получи кандидатурата на Георги Георгиев от ГЕРБ, който заема поста за втори пореден мандат. Неговият опонент Емил Божков остана с четири гласа. В словото си новият председател на ОбС изтъкна, че предстои много и

отговорна работа в областта на местното самоуправление. Той подчерта, че Общинският съвет ще бъде отворен за нови идеи, за да се развива общината като желано място за инвестиции и живот.

След приключване на първото заседание на Общинския съвет пред сградата на общинската администрация се състоя церемония по предаване на властта. Временно изпълняващият длъжността кмет Цветомир Петров символично предаде ключа на новия стопанин д-р Петър Петров с пожелания за успешен и ползотворен мандат в развитието на община Ценово. По стара българска традиция преди да прекрачи входа на общината бе плиснато менче с вода за успешна работа на екипа. Това е пети управленски мандат на д-р Петър Петров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: