Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ОДМВР-Силистра с много добри резултати в навечерието на професионалния празник
Автор: Екип Ruse24.bg 14:56 / 04.07.2011Коментари (0)176
Постигнатите резултати ми дават основание да поставя много добра оценка за дейността на ОДМВР-Силистра през първото полугодие на 2011 г., като очаквам още по-високи постижения до края на годината, каза днес пред журналисти директорът на Силистренската дирекция на МВР комисар Ивелин Иванов. Той, заедно със заместник-директора комисар Дянко Дянков и началника на отдел "Охранителна полиция" главен инспектор Лъчезар Тодоров, дадоха пресконференция по повод професионалния празник на служителите на МВР - 5 юли, и 132-годишнината от създаването на вътрешното ведомство. 

През последните години нивото на криминалната престъпност в Силистренска област е устойчиво, а постигнатата разкриваемост - добра, на фона на данните за страната, посочи комисар Иванов. За професионални постижения и по повод празника 26 служители на ОДМВР ще получат награди от директора, 20 - от началниците на районни управления, а 6 ще бъдат повишени в длъжност и степен на категория, каза още той. В момента един от основните акценти, към който са насочени усилията на служителите, е подобряване на административното обслужване, така че да не се губи времето на гражданите и да им се предоставят качествени услуги.
Внимание към хората от малките населени места е друг основен приоритет в работата на Силистренската дирекция, изтъкна комисар Дянко Дянков, зам.-директор и началник на отдел "Криминална полиция". Там са насочени допълнителни полицейски сили като ефикасен механизъм за отпор на битовата престъпност, която е основен проблем за малките селища.

На доброто партньорство с румънските полицаи по линия на безопасността на движението акцентира началникът на отдел "Охранителна полиция" главен инспектор Лъчезар Тодоров. Според него съвместните проверки на българо-румънските екипи в пограничните райони, които стартираха през лятото на м.г., са изключително ефективни и постигат добър превантивен ефект. Общо 9 пъти са работили смесените наряди по пътищата на Силистренска област през лятото на миналата година, като са проверили около 150 автомобила, 60 от които румънски. През тазгодишния летен сезон до момента са проведени три съвместни проверки и предстоят още девет до средата на месец септември, уточни още гл.инспектор Тодоров.

По традиция по време на пресконференцията бяха отличени най-добрите стрелци сред журналистите и PR-ите, които по-рано днес изпробваха мерника си в закритото стрелбище на ОДМВР-Силистра. Галя Дойчева - "Връзки с обществеността" в Областна администрация, колежката й от ТД на НАП Галя Димова и Светлана Петрова от Дарик радио са победителките при дамите, а класацията при мъжете оглавиха Александър Акексиев - водещ в радио "Менес", колегата му Денис Османов и Алексей Минев от вестник "Силистренски бряг". Грамотите връчи директорът на ОДМВР-Силистра комисар Ивелин Иванов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: