Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Областният с извънредна заповед във връзка с усложнената зимна обстановка
Автор: Екип Ruse24.bg 14:34 / 22.01.2012Коментари (0)680
© Ruse24.bg
Извънредна заповед издаде снощи областният управител Стефко Бурджиев във връзка с усложнената зимна обстановка. Целта е създаване на организация за предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението, осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването, услугите и почистване на снежната покривка по пътната мрежа през Зимен сезон 2011-2012 г., както и във връзка с интензивния снеговалеж и усложняващата се обстановка на територията на област Русе.
В нея областният управител нарежда:

1. Възлага на кметовете на общини в област Русе както следва:
1.1. Незабавно да проверят общинските планове за защита при бедствия в частта "Снегонавяване и обледяване" и при възникване на необходимост, причинена от усложняване на обстановката, същите да бъдат въведени в действие;
1.2. Незабавно да организират почистването и осигуряването на проходимост на общинските пътни мрежи;
1.3. Незабавно да влязат във връзка с ръководството на РОЦ Русе-Разград "Е.ОН България мрежи"АД, район Русе за отстраняване на възникнали аварии по електропреносната мрежа;
1.4. При усложняване на обстановката, да се подава оперативна информация през 4 /четири/ часа на дежурните по Областен съвет по сигурност и Оперативния комуникационно-информационен център /ОКИЦ/ на ОУПБЗН - Русе;
2. Директорът на ОПУ - Русе да изведе всички налични машини на наетите фирми за снегопочистване, с цел поддържане на републиканската пътна мрежа - I, II и III - клас в състояние за нормално движение на моторните превозни средства.
3. Директорът на ОД на МВР и началника на ОУПБЗН - Русе да осигурят достатъчно дежурни екипи за действие при усложняване на обстановката.
4. При необходимост от привличане на допълнителни сили и средства извън съставните части на Единната спасителна система, заявяването им да става, съгласно Областния и/или Общинските планове за защита при бедствия с попълване на акт за привличане в ОКИЦ.
5. Началникът на ОУПБЗН и секретар на щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб да води строг отчет за силите и средства, привлечени съгласно т. 4 от настоящата заповед, с оглед последващото възстановяване на изразходваните финансови средства от собственици и организации, участвали в неотложните аварийно - възстановителни работи по реда на Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
6. Директорът на РД "Гранична полиция" да поддържа непрекъсната връзка с директора на ОД на МВР - Русе и директора на ОПУ - Русе и ако обстановката го налага да предприема мерки за ограничаване на влизането на територията на Република България на тежкотоварни автомобили през ГКПП "Дунав мост".
7. Директорът на РД "Гранична полиция в случай на необходимост съвместно с органите на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Русе да създадат организация за поставяне на вериги на влизащите на територията на Република България автомобили.
8. ОУПБЗН - Русе, съвместно с ОС на БЧК - Русе и други неправителствени организации, в случай на трайно усложняване на обстановката да въведат в действие кризисните центрове в с. Бъзън и гр. Две могили, като създадат организация за раздаване на топли напитки и храна.

Още по темата: общо новини по темата: 131
23.03.2012 »
19.03.2012 »
03.03.2012 »
02.03.2012 »
02.03.2012 »
28.02.2012 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: