Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Областният управител Драгомир Драганов поздрави жителите на Две могили по случай празника на града
Автор: Неда Узунколева 09:00 / 12.05.2024Коментари (0)1150
©
С концерт на група "Тоника СВ“ и награждаване на даровити деца и ученици беше отбелязан празникът на град Две могили – 11 май. Сред гостите на събитието бяха областният управител на Русе Драгомир Драганов, народният представител Георги Кръстев, директорът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението /РДПБЗН/ комисар Светослав Войчев, както и председателят на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците /КРИБ/ за региона Милка Трифонова. "Бъдете горди с миналото на това населено място и с позитивизъм и ентусиазъм работете за неговото още по-добро утре“, каза областният управител в обръщението си към жителите на града.

Също така той изказа благодарност на управата на Община Две могили и лично на кмета Божидар Борисов за доброто сътрудничество с Областната администрация, като увери ръководството на Общината в подкрепата си при реализирането на различни инициативи и проекти най-вече с фокус върху младите. "Въпреки трудностите, пред които сме изправени понякога, усилията на екипа ми са насочени към това заедно да преодоляваме предизвикателствата, да решаваме проблемите и да работим за интересите на жителите на областта. Благодаря на всички, които подкрепяте градивните идеи за развитието на общината. Благодаря Ви за това, че всекидневно ни показвате колко силно всъщност е гражданското общество. Бъдете убедени, че в лицето на Областна администрация – Русе ще намерите сигурен партньор“, допълни в изказването си областният управител.

От своя страна кметът Божидар Борисов пожела на жителите на Две могили здраве, щастие, късмет, упоритост и да продължат заедно да градят града. "Историята на нашия град не е толкова голяма, започва от едно от малко село, но вече 55 години сме град. Всичко това е станало благодарение на хората тук. Едно населено място зависи дали е добро от това какви са хората. Жителите на Две могили през годините се доказаха като хора, знаещи, можещи и вярващи. Именно това допринася нашият град и нашата община да стават все по-добро място за живеене“, заяви Борисов. Той изрази благодарност за гласуваното доверие и посочи, че екипът му ще продължи да работи за развитието на населените места от общината. "Гледаме сериозно на всяко предизвикателство и всяка възможност и то не от днес за утре, а в един по-дълъг период на развитие с перспектива от 10 – 15 години. Нашият град

ще става все по-голям. Той има всички дадености и характеристики, за да се случи това“, каза още кметът и посочи, че ще работи за това повече млади хора да останат и да се реализират в града. "Въпреки всичките трудности, България е най-хубава държава, просто трябва да станем малко по-добри един към друг, да се чувстваме в общност, да се съобразяваме малко повече с другия и тогава наистина страната и града ни ще са прекрасни места, които никой няма да иска да напусне“, заяви кметът Борисов.

Народният представител Георги Кръстев сподели, че е радостен да посети отново Две могили, защото хората там са винаги усмихнати и успяват да заредят всеки с положителна енергия. Той също изрази увереност, че повече млади хора ще останат в общината и ще намерят своята реализация, като за целта той посочи, че е необходимо да се откриват добре платени работни места.

Директорът на РДПБЗН комисар Светослав Войчев изрази благодарност, че Община Две могили работи в тясно сътрудничество с органите на Регионалната дирекция и активно участва в подобряването на противопожарната инфраструктура, като изгражда надземни пожарни хидранти. "Това поставя Две могили в челните места, като една образцова, спокойна и подредена в противопожарно отношение община в Русенско“, каза той, като пожела на всички здраве и благополучие. Комисар Войчев изрази благодарност за отговорността, положения труд и старанието при изпълнение на задачите, свързани с пожарната безопасност, бедствените и кризисните ситуации.

Специално място в празничната програма беше отделено на награждаването на 46 младежи от общината, които са показали висок успех и са участвали в различни състезания и конкурси през учебната година. Бяха наградени и отличените в конкурса за есе на тема "Две могили – настояще и бъдеще“. Първото място беше за деветокласничката Александра Иванова от СУ "Св. Св. Кирил и Методий“. Втората награда бе присъдена на Мария Кунева, която е ученичка в 12 клас в същото училище, а трети стана единайсетокласникът Нейхан Адямов отново от СУ "Св. Св. Кирил и Методий“.

Молебен за здраве и благоденствие бе отслужен от местния свещеник отец Драгомир Димитров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: