Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Областният управител и Пламен Нунев присъстваха на първия учебен ден в Две Могили
Автор: Екип Ruse24.bg 14:20 / 15.09.2009Коментари (0)580
©
Днес, в най-вълнуващия за българското училище ден областният управител Пламен Стоилов и депутатът от ГЕРБ от 19 МИР - Русе Пламен Нунев присъстваха на откриването на учебната година в СОУ "Св. Св.Кирил и Методий"- гр. Две могили. Стоилов за кратко бе гост и на ПГСС - Две могили. Техни любезни домакини бяха кметът на община Две могили Драгомир Дамянов, заместникът му Боян Симеонов, директорът на СОУ Елка Маринова.

Ето какво каза Нунев, който приветства от името на депутатите от ГЕРБ множеството:

"Уважаема г-жо директор,

Уважаеми учители,

Скъпи ученици и родители,

Удоволствие е за мен от свое име и от името на народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе да Ви поздравя по повод началото на учебната година! Първият учебен ден за мен, а вярвам и за всички вас, е празник на знанието, с който по традиция откриваме учебната година в българските училища. Училището винаги е било духовно огнище на българина. Поддържайки огъня на знанието, то му е помагало да оцелее и да бъде образован гражданин на света, независимо от историческите катаклизми, които сме преживели и това за пореден път бе доказано през последните 20 години. Отчитайки тази значимост на училището, бих искал да изтъкна, че и преди, и сега, Две могили и вашето учебно заведение е пример за силата на знанието и науката и има водещо място в родното ни образование. В подкрепа на това твърдение ще посоча само факта, че тази година вашите ученици постигнаха много добри резултати на зрелостните изпити. И аз съм горд, че талантите на Две могили винаги са редили града на достойно място в България. Разбира се, това ние дължим най-вече на нашите учители, които въпреки всички проблеми продължават неуморно да изпълняват мисията си на просветители, за което им благодаря. Бих искал да ви уверя, че наш приоритет в работата като народни представители е създаването на необходимата нормативна база, за да имате всички предпоставки за качествено образование, съвременна и модерна училищна база. Защото децата и младежите на Две могили заслужават най-доброто. Благодаря на всички ви, че сте част от този хубав град, че давате ежедневно своя принос за неговото по-добро бъдеще!

В ден като днешния, моля да приемете нашите поздрави с най-искрени пожелания за здраве, професионални успехи и нови постижения в учението!

Честит празник и на добър час!"

Специален подарък - книжка с най-хубавите български народни приказки получиха от кмета на общината всеки един от 50-те първокласника в училището. Ключът на знанието и буквар от ученичка в горния курс бе предаден на малчуганите, а те прекрачиха за първи път прага на санираното училище под звуците на биещ звънец.

След тържеството официално бе открита новата многофункционална спортна площадка в двора на СОУ. Изградена по проект на ДАМС, площадката разполага с възможности за упражняване на футбол, баскетбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт и е втората, изградена в Две могили спортна площадка, в рамките на две години. Лентата на спортното съоръжение, изпълнено от „Грийнстрой" ООД и след освещаването от отец Петър, прерязаха гостите - Стоилов и Нунев, заедно с кмета на общината Драгомир Дамянов. "От това училище да излязат много спортисти, таланти,достойни граждани", пожела в приветствието си към ученици, учители и родители депутатът Пламен Нунев. Гостите посетиха обновеният централен корпус на СОУ, един от 4-те нови компютърни кабинета и проведоха работна среща с кметовете и администрацията в общината.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: