Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пенчо Милков: Необосновано е автобусите да са толкова чести, колкото и рано сутрин
© Facebook
Има разлики. На определени часове чакат 15 минути, а на други - час. Ако се запознаете с графика за пътуване ще видите, че има натоварени часове и такива, в които е финансово, обществено необосновано автобусите и тролеите да се движат със същата честота, в която са се движили и рано сутринта. Това каза кметът на Русе Пенчо Милков относно състоянието на градския транспорт в крайдунавския град. Той подчерта, че общинското ръководство полага усилия за подобряване на услугата, но и призна, че има какво да се желае.

Един от основните акценти в изказването на кмета беше още удълженото работно време на градския транспорт. "Автобусите вече се движат до 24 часа. Когато поехме управлението, те се движеха до 19:30 часа. Автобусите са кръвоносната система на града", отбеляза Милков.

Той подчерта и значението на това решение за съживяването на градския център вечер: "Чудим се защо центърът е празен вечер. Ами ще е празен, хората се прибират в кварталите и им е ужасно скъпо да слязат до площада. Направихме възможно автобусите и тролеите да се движат максимално до късно."

Кметът съобщи и за важна стъпка в оптимизирането на градския транспорт и в частност- подписването на договор с Русенския университет за използване на специален софтуер при планирането на транспортните схеми.

"В момента подписваме договор с Русенския университет, който придоби специален софтуер. Когато дойде схемата, направена от транспортния факултет на Русенския университет, се надявам вече да замълчим", каза Милков, визирайки критиките към настоящата организация на градския транспорт.

Кметът поясни, че за спазване на разписанието на транспорта в града се следи от виодеонаблюдение, от GPS системи в превозните средства и от инспектората. Пенчо Милков изтъкна още, че откакто превозвачът е общински, цените на картите са намалени двойно.

И допълни: "Не можеше да направим това, когато превозвачите бяха частни, защото частната дейност е свободна".

"Картата за един месец, за всички линии, всеки ден, по цял ден да се возите от 4 сутринта до 24 вечерта, 31 дена ви струва 72 лева", посочи кметът, добавяйки, че много категории граждани пътуват безплатно", поясни още кметът.

Кметът споделя желанието на свои колеги за въвеждането на безплатни карти за всички възрастови групи, но коментира, че няма как да стане навенъж. Все пак подчертава, че вече много категории са с безплатни карти.

В заключение, Пенчо Милков призова за търпение, но и вярва в подобрението на услугата в бъдеще: "Транспортът е изцяло общински. Целта ни е да се намали ползването на моторни превозни средства, леки автомобили и гражданите да вярват на този транспорт. Ще постигнем ли тази цел? Ще я постигнем. Защо вярвам в това? Защото отвоювахме шофьорите и отвоювахме превозните средства."

Милков призна, че промените няма да настъпят за седмица-две, но увери, че всеки ден гражданите ще виждат подобрение на системата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Основният ремонт на Дунав мост
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: