Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поставиха множество проблеми на община Ценово пред кмета
Автор: Екип Ruse24.bg 14:52 / 20.03.2011Коментари (0)586
©
Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и Даниела Миткова проведоха приемна за граждани на 20 март 2011 година в село Ценово /община Ценово/. Заедно с тях бяха общинският ръководител на ГЕРБ - Ценово Емил Божков, организационният секретар Галина Георгиева, директорът на областната структура на ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция Димитър Кънчев и негови служители.

Жители на селото поставиха проблеми от спорна собственост върху земи до необходими според тях законови промени в сферата на пенсионирането. Тя е свързана първо с приемане на Закон за възрастните хора, каза представителят на местната структура на пенсионерите Танев. Симпатизанти на ГЕРБ излязоха с някои предложения за промени в работата на общинския съветник в ОбС - Ценово относно приемните.

След изслушване проблемите на гражданите в офиса на ГЕРБ в центъра те проведоха разговор с кмета на общината Красимир Танев. Той даде обяснения по поставените множество въпроси.

Първоначално се направи консултация с кмета относно намеренията му и плановете за реализацията на малки проекти в селата на територията на общината.

В хода на приемната граждани се пожалиха за създаден проблем в Долна Студена. В хода на приемната бе заявено, че сега действащият кмет там населвал около 30 семейства роми в къщи. Ромите са купили незаетите къщи. Този процес тече от 5 - 6 месеца. Изказано бе предположение, че това може да е свързано по някакъв начин с предстоящата предизборна кампания. Красимир Танев обаче бе категоричен, че такова нещо не се случва.

Народните представители днес се запознаха с лошото състояние на селското сметище, което не е рекултивирано досега. Околните терени по пътя Ценово - Белцов са пълни с боклуци, а се създават предпоставки и за разнасяне на зарази, защото къщите на Ценово са твърде близо до него. Продължава и изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места.

Наистина е голям проблем, призна кметът. Преди десетина дни е чистено сметището и района около него, но явно без особено голям ефект. В момента тече програма, по която общината разполага с 18 пътностроителни работници от всички села. Ценово разполага и със собствени мантинели. Такива ще бъдат сложени до асфалта, обеща г-н Танев, за да не влизат хора и животни. По този начин ще се ограничи съвсем скоро замърсяването.

Значима тема бе засегната в хода на разговора относно отстранения с решение на съда предходен кмет на общината Вл. Калинов. Изплатени му са 6 заплати, както и отпуски. Сумата е голяма и именно тя пали гражданите и любопитството им. Кметът на общината заяви, че горното отговаря на истината и почива на законова основа. Според Кодекса на труда и допълнителни консултации няма значение по какъв начин /на какви основания/ е освободен служителя. Освен това бившият кмет Калинов е навършил пенсионна възраст, има достатъчен трудов стаж и затова му се полага сумата. Никак не звучи добре, съгласи се с г-н Нунев Калинов, но това е положението. Затова Даниела Миткова като юрист ще извърши допълнителна проверка.

Депутатите помолиха кмета да се извърши обстойна проверка и предостави кратко резюме по казус на гражданин, който е занимавал съда, а се закани да стигне до Европейския съд за правата на човека. С тази тема ще се занимае и областния управител. Човекът е ощетен от действията на държавата още преди 1989 година. Бившият началник на пощата П. С. е провеждал разговор с кмета на общината за платената земя и ограда още по времето на Общински народен съвет - Ценово през 80-те години. Въпреки това юридическият спор ще има развитие с разглеждане на още документи от страна на г-жа Миткова, за да се достигне до истината.

Наред с това Пламен Нунев като експерт по сигурността отправи препоръки към кмета на общината да вземе мерки за подобряване опазването на имуществото в сградата на община Ценово. Поводът за това е извършената кражба от касата там преди повече от година. Тогава стана ясно, че са нарушени инструкции относно размера на сумата, която може да бъде в касата. Все още е неизвестен извършителя, а е премахнато и видеонаблюдението в зданието. Разчита се на физическа охрана, защото при проникването на крадците е откраднат софтуер и повреден хардуер в дежурната стая.

Предстои нова среща на народните представители с граждани и ръководството на община Ценово в най - скоро време, за да се провери изпълнението на поставените въпроси.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: