Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проверка на НАП стресира търговци на пазара в Бяла
Автор: Екип Ruse24.bg 16:35 / 30.07.2010Коментари (1)1175
©
В четвъртък - традиционния ден от седмицата за най-голямо предлагане на селскостопанска продукция в Бяла, общинският пазар беше почти опустял още в 10 часа. От 30-тината тараби продължили да работят 7-8, защото търговците по останалите бързо отнесли стоката си, когато се разчуло, че инспектори за оперативен контрол от НАП - Русе са дошли на проверка. Техният екип, обаче, успял бързо да засече 4-ма продавачи, които нямали нито касов апарат, нито документи за земеделски производители, с които да оправдаят неговата липса.

Всъщност, проверката е инициирана по сигнал на неколцина, местни земеделски стопани, които разчитат за прехраната си от продажбата на произведената от тях продукция върху няколкото декара собствена земя, който семейно обработват.

За тях е убийствена конкуренцията на гастролиращите търговци, които се снабдяват на ниски цени от големите зеленчукови тържища или от неофициални депа в съседните региони с евтина вносна стока.

Беленските градинари, например, не могат да си позволят да продават пъпеши за по-малко от 70 ст. килограма, докато прекупвачите си го доставят на 30 стотинки и го предлагат на 60 стотинки.

Приходните инспектори са съставили констативни протоколи за извършените проверки, с които изискват в срок от 7 дни четиримата търговци да представят зелената карта за земеделски производители, издавана от областната дирекция по земеделие и гори и анкетната си карта, в която от кметството им е описана площта, която обработват и отглежданите на нея земеделски култури.

Ако не разполагат с тях, ги очаква санкция от 300 до 10 000 лева, заради липса на касов апарат, защото продажби без него са разрешени само на редовни земеделски производители. От анкетните им карти ще се разбере и дали продаваната продукция е действително тяхно производство или е купена за препродажба и тогава ще трябва да отговарят и за това, че не са се регистрирали като търговци. Проверките на инспекторите от НАП - Русе ще продължат в целия регион.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тия прекупвачи са много гадни,много са изнервени когато производителите излязат на пазара.Особено едно семейство на които им казват Читаците-НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МОНОПОЛИСТИ на пазара в Бяла.Мъжът с черната тениска е производител откак се помня,с честен труд и пот начелото си изкарва хляба
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Бури и градушки 2024
Коронацията на Чарлз III
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: