Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Реализират проект, свързан с безопасността на движението до училища
Автор: Екип Ruse24.bg 13:37 / 20.04.2010Коментари (0)344
Вчера на работна среща в Силистра официално бе даден стартът за реализацията на проект „Подобряване на безопасността на движението в района на ПГМТ „Вл.Комаров", ПГЛП „П.Р.Славейков", ПГПТ „Е.Георгиев" и ЕГ „П.Яворов". Инициативата е на РУМВР-Силистра в рамките на програма за полицейско сътрудничество, базирана на сключения Меморандум между Министерството на вътрешните работи и правосъдието на Кралство Нидерландия и Министерството на вътрешните работи на Република България.

Проблемът с пътната безопасност в района на четирите силистренски училища е идентифициран след анкетно проучване, проведено от полицейски служители сред около 200 ученици, учители и родители, поясни полицейски инспектор Николай Николов от РУМВР-Силистра. Анализът на резултатите от изследването, както и статистическите данни за пътно-транспортната аварийност в района недвусмислено насочват към предприемане на незабавни мерки за подобряване на безопасността. Само през миналата година по бул. „Седми септември" между кръстовищата с улиците „Бойка Войвода" и „Петър Бояджиев" са регистрирани 15 автопроизшествия с 1 загинал и 2 ранени граждани.

На вчерашната среща, инициирана от РУМВР-Силистра, бяха обсъдени възможностите за решаването на проблема в партньорство между представители на няколко институции - Веселин Андреев и Нели Стоилова - заместник-кметове на община Силистра, Димитър Димитров - инспектор в Регионалния инспекторат по образованието, Стефан Великов - ръководител на Областна служба „Изпълнение на наказанията", Пешо Петров - началник на РУМВР-Силистра, представители на ръководствата на учебните заведения и училищните комисии по безопасност на движението.
Техническият проект за обезопасяването на района, изработен безвъзмездно от силистренския проектант инж. В.Айдемирски, предвижда възстановяване на наземната маркировка, изкуствените неравности и предпазните съоръжения, пускане в действие на съществуващия светофар и монтиране на нов на пешеходната пътека по бул. „Седми септември". В реализацията му страните се договориха да участват според възможностите си, поемайки конкретни задължения и срокове.
С доброволен труд учениците и персонала на професионалните училища ще изработят предпазен парапет и ще положат наземната маркировка на уличните платна, докато по-тежката работа ще бъде поета от осъдени на пробация лица към Областната служба „Изпълнение на наказанията", стана ясно на срещата. Чрез училищните настоятелства Регионалният инспекторат по образованието ще потърси възможности за финансиране на част от дейностите и ще съдейства за поставянето на две видеокамери на най-рисковите пътни участъци, записите от които ще бъдат използвани с обучителна цел от учебните заведения.
Да поеме половината от финансирането на проекта и да осигури контрола върху строителните работи е ангажиментът, поет от община Силистра, докато РУМВР ще обезпечи безопасността на движение в зоните на училищата в пиковите часове на деня.

Още в близките дни предстои договорените ангажименти между партньорите да бъдат описани в работна карта с конкретни отговорници и срокове за изпълнение.
Близо 1300 са учениците, обучаващи се в четирите силистренски училища, в името на чиято безопасност институциите обединяват усилия, надявайки се да привлекат и нови партньори.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Войната в Украйна
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: