Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стартира кампанията "Бъди смел, бъди добър!" в Ценово
©
В Ценово засадиха фиданки за кампанията "Бъди смел, бъди добър!“

Три фиданки бяха засадени в Ценово по линия на националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца. Инициативата е на Държавната агенция за закрила на детето и преминава под мотото "Бъди смел, бъди добър!“.

В зелените площи на парка в общинския център ще извисят снага два червени дъба, а в двора на ОУ "Христо Ботев“ бе засадена брезичка. Учениците под ръководството на педагозите сами изкопаха дупка и положиха фиданката. Те поеха и отговорността да се грижат при отглеждането на дръвчетата. До фиданките ще бъде поставена табела с мотото на кампанията.

В рамките на кампанията, която ще продължи три месеца, са предвидени различни инициативи. В края на септември се организираха спортни събития. Учениците се включиха в кросови бягания, футболни срещи и различни състезателни игри на открито. През ноември в общините, които се включват в кампанията, ще бъдат осветени знакови сгради под наслов за борбата срещу насилието. Ще се излъчи и послание с известни артисти, политици и общественици против насилието над и между деца. По този начин ще се отбележи 35-та годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

"Община Ценово активно подкрепа инициативите на Агенцията за закрила на детето. Превенцията дава възможност да се изяснят рисковете от различни видове насилие над деца, начините за преодоляването на проблемите и за съвместно търсене на решения за преодоляване на негативните явления. Стремим се да гарантираме правото на детето на закрила срещу различните видове насилие“, уточни Даринка Попова – началник на отдел "Образование“ в общинската администрация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: